Opel Insignia 1.6 CDTi ecoFLEX ne arată că poate. A parcurs 2.111 kilometri cu un singur plin

Într-o perioadă în care marea majoritate a constructorilor se axează pe dezvoltarea tehnologiilor alternative, Opel continuă să ne demonstreze că unitățile diesel pot fi extrem de eficiente.

În acest sens, constructorul din Rüsselsheim a pus la cale un test de consum cu un Opel Insignia ecipat cu motorul de 1,6 litri CDTi ecoFLEX care produce 134 CP și 320 Nm. La volanul acestuia s-a aflat Felix Egolf, un fost pilot Airbus.

opel insignia 1.6 cdti record de consum (6)

Acesta a avut de condus din Alpii elevețieni până la Marea Nordului și înapoi cu un sigur plin de motorină. Pe scurt 2.111 kilometri. Iar experimentul a reușit. La finalul celor 2.111 kilometri, computerul de bord a indicat 3,46 l/100 km. Pe fișa tehnică a lui Insignia în dreptul consumului mediu sunt trecute valorile 3,8 – 3,9 l/100 km.

“Acest tur cu Opel Insignia demonstrează că orice șofer capabil să anticipeze traficul și să adopte un astfel de stil de condus poate să egaleze extrem de ușor sau chiar să aibă rezultate mai bune decât valorile trecute în fișa tehnică a mașinii”, a spus la finalul călătoriei Felix Egolf.

Via | Opel