Opel introduce in gama un catarator de oras

Opel va prezenta la Geneva cel mai nou model al gamei sale, ADAM Rocks. Prezentat ca si concept, tot  la Geneva dar anul trecut, ADAM ROCKS a fost primit cu entuziasm,, astfel incat Opel a decis lansarea sa in productia de serie,  incepand din aceasta vara.

Cel mai recent model din gama Opel de oras orientata spre lifestyle este un autovehicul de 3,74 metri cu o pasiune imensa pentru viata – atat in oras, cat si in afara acestuia. Prevazut standard cu un acoperis textil Swing Top retractabil, cu actionare electrica, armaturi de protectie specifice ale caroseriei si o garda la sol mai ridicata cu 15 mm, ADAM ROCKS deschide o noua nisa pe piata auto; este primul crossover urban cu trei usi si dimensiuni mici, cu o lungime mai mica de 4 metri. Pentru a da o nota mai individuala habitaclului, proiectantii Opel au dezvoltat noi elemente de design, decorative si tapiterii ale scaunelor intalnite exclusiv la modelul ADAM ROCKS. Pe langa numeroasele inovatii care sporesc nivelul de confort si siguranta din dotarea gamei ADAM – precum sistemul de asistare la parcare care parcheaza autovehiculul automat, fara ca soferul sa fie nevoit sa manevreze volanul – modelul ROCKS este echipat cu noua generatie a sistemului infotainment IntelliLink dezvoltat de Opel. Acesta permite integrarea perfecta in autovehicul a functiilor smartphone cu ANDROID si Apple iOS, facand din modelul ADAM ROCKS cel mai bine conectat autovehicul de dimensiuni mici disponibil la un pret foarte accesibil.

„ROCKS imbina in mod inedit forta unui crossover cu stilul unei rulari in aer liber. La fel ca toate modelele Opel ADAM, ROCKS este un veritabil campion al personalizarii; aproape fiecare model ROCKS va fi unic. In varianta ROCKS, modelul ADAM ramane cel mai bine conectat autovehicul de mici dimensiuni, oferind o numeroase inovatii. Acesta este echipat, de asemenea, cu un motor si o transmisie de ultima generatie, cu tehnologie moderna. Si nu numai! Suntem mandri ca, in numai 12 luni, echipele noastre au reusit sa faca din modelul ADAM ROCKS una din principalele atractii de la Salonul Auto de la Geneva, editia 2014.’ (Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel/Vauxhal)

ROCKS  va fi echipat cu noul motor turbo 1.0 ECOTEC cu 3 cilindri si injectie directa dezvoltat de Opel. Aceasta unitate de mici dimensiuni si inalta tehnologie stabileste noi standarde in materie de rafinament in clasa motoarelor cu 3 cilindri, dezvoltand o putere de pana la 115 CP si generand un cuplu impresionant de 166 Nm la turatii reduse. Motorul turbo 1.0 ECOTEC cu sistem de injectie directa se caracterizeaza printr-un consum de carburant deosebit de mic, de numai 4,3 l/100 km si functioneaza impreuna cu o noua transmisie manuala cu sase trepte de viteza, compacta si deosebit de eficienta, care permite schimbarea rapida si uniforma a vitezelor.

Adaugă un comentariu