Opel Mokka X: refresh pentru micul cățărător

Opel Mokka X nu reprezintă numai refresh-ul popularului SUV de clasă mică al germanilor, ci și debutul noului cod de identificare a segmentului pentru viitoarele SUV-uri și crossovere Opel.

Aspectul exterior a fost aliniat la noua linie de design a mărcii, cu o parte frontală dominată de grila orizontală în formă de aripă şi luminile diurne cu LED, sub formă de aripă dublă, elementul caracteristic al mărcii. Tema este continuată şi în partea din spate, cu o altă aripă dublă caracteristică ce găzduieşte lămpile spate, disponibile opţional cu tehnologie LED.

În interior regăsim o nouă planșă de bord inspirată de cea a compactei Astra, cu elemente desfășurate pe orizontală. Marea de butoane a generației actuale a fost înlocuită de un nou concept de operare, prin intermediul ecranului tactil de pe consola centrală. În funcție de nivelul de echipare, acesta va avea 7 sau 8 inchi, fiind vorba de două versiuni ale celei mai noi generații a sistemului multimedia IntelliLink. Acestea sunt compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto, iar pachetul de servicii Opel OnStar va fi disponibil încă de la lansare.

În gama de motorizări, pe lângă noua generație de motoare “whisper diesel” de 1,6 litri lansată anterior, în versiuni de 110 CP și 136 CP, intră acum o nouă unitate turbo cu injecție directă de benzină de 1,4 litri, cunoscută de la Astra. Aceasta dezvoltă 152 CP și este disponibilă împreună cu o cutie de viteze automată cu șase trepte și sistem de tracțiune integrală. Opel promite un consum mediu de 6,6 l/100 km.

O altă noutate adusă de noul Opel Mokka X este adusă de farurile inteligente AFL cu LED, care înlocuiesc sistemul anterior cu becuri bi-xenon. Sistemul AFL LED dispune de nouă moduri de iluminare, în funcție de condițiile de rulare. În materie de sisteme inteligente de asistență, o nouă cameră frontală Opel Eye asigură o rezoluție superioară și o capacitate mai mare de procesare a imaginilor. Camera Opel Eye este folosită de sisteme ca asistentul de bandă, avertizorul la coliziune frontală, dar și de sistemul de faruri adaptive AFL LED.

Noul Opel Mokka X va debuta la Salonul auto de la Geneva, luna viitoare.

 

Adaugă un comentariu