Opel produce masini cu ajutorul energiei solare

Ca parte a inițiativei sale pentru generarea de energie electrică din surse regenerabile, Opel a pus în funcțiune una dintre cele mai mari unități electrice solare de acoperiș din Europa, cu o capacitate de 8.15 MWp (megawatt de vârf).

 Panoul de pe acoperișul clădirii K40 are o putere de 1,4 MWp. Alte module solare, cu puteri de 2,2 și 3,1 MWp, au fost deja instalate pe acoperișurile clădirilor M55 și K65. Cu acest nou stadiu de dezvoltare, centralele solare de acoperiș din Rüsselsheim au ajuns la capacitatea proiectată în prezent, un total de 8.15 MWp. Stația solară de pe acoperișul clădirii K170, cu 1,45 MWp, este în funcțiune din 2010.

Panourile solare din Rüsselsheim acoperă o suprafață de 225.000 de metri pătrați, echivalentul a 32 de terenuri de fotbal. Uzina din Rüsselsheim va genera aproximativ 7,3 milioane de kilowați-oră (kWh) din razele soarelui. Aceasta reprezintă o reducere a emisiilor de CO2 de aproximativ 3150 de tone pe an. Energia electrică solară este alimentată în rețea și este utilizată direct la producția de vehicule. Energiea electrică neutilizată este transferată în rețeaua publică gestionată de către autoritățile municipale din Mainz.

Alături de fabricile Opel din Kaiserslautern (Germania) și Zaragoza (Spania), uzina din Rüsselsheim este parte a unei rețele europene de centrale electrice solare de acoperiș, care produce 19.1 milioane de kilowați-oră de electricitate din energie solară în fiecare an. Această producție ar fi suficientă pentru necesarul anual de energie al 5.800 de gospodării.

Adaugă un comentariu