(P) Care sunt echipamentele moto esențiale de care ai nevoie?

Dacă tocmai ați intrat în lumea motociclismului, sunteți în locul potrivit! În acest articol vă vom prezenta toate echipamentele de care aveți nevoie pentru a vă bucura de sezonul moto de primăvară și vară.

Dacă tocmai ați intrat în lumea motociclismului, sunteți în locul potrivit! În acest articol vă vom prezenta toate echipamentele de care aveți nevoie pentru a vă bucura de sezonul moto de primăvară și vară.

Siguranța rutieră este cel mai important lucru atunci când sunteți la drum. Vă puteți imagina ce s-ar putea întâmpla cu corpul dvs dacă cădeți de pe motocicletă fără echipament? Da, priveliștea nu ar fi plăcută. Prin urmare, este obligatoriu să purtați echipamente moto adecvate, care să vă protejeze corpul și să fie confortabile.

Sursă fotografie: pexels.com

Cască

În magazinele de echipamente moto din București, Constanța, Iași, Cluj și în alte orașe mari din țară, puteți găsi șase tipuri generale de căști moto:

  • Căști deschise – acest tip de căști moto protejează întregul cap, dar fața rămâne neprotejată. Sunt potrivite pentru conducere prin oraș, la viteze mici. Căutați una cu o vizieră care să vă protejeze ochii de vânt, ploaie și soare;
  • Căști integrale – cel mai recomandat tip, intrucat protejează întregul cap, inclusiv bărbie. De asemenea, este confortabil de purtat, ceea ce îl face potrivit pentru o călătorie mai lungă. Recomandat pentru conducere la viteză mai mare, precum și pentru călăreții pe pistă;
  • Căști de tip brain-cap’ – acest tip de căști moto sunt potrivite pentru bicicliști și pentru călăreți de scutere, deoarece protejează doar partea superioară a capului. Sunt puține modele care acoperă urechile și spatele capului, prin urmare nivelul de protecție este mai scăzut, dar ventilația este mai bună
  • Căști offroad – acest tip de căști moto oferă protecție completă a capului atunci când cădeți pe terenuri off-road. Carcasa acestui model este ușoară, iar aerisirea capului este foarte bună;
  • Căști modulare – Acest tip de căști combină cele mai importante calități ale ambelor tipuri – deschise și integrale. Acest lucru îl face o alegere bună pentru călătorii lungi sau pentru conducere în zone extreme. Majoritatea modelelor de căști modulare vin cu o vizieră confortabilă care permite purtarea ochelarilor de protecție.

Geacă

Deși purtarea unei geci moto nu este obligatorie, ar fi bine să fiți pregătit pentru situații neprevăzute. Gecile moto reduc semnificativ riscul de rănire în caz de cădere, deoarece sunt întărite la cele mai vulnerabile părți ale corpului, cum ar fi spatele, umerii și coatele.
Gecile moto sunt potrivite pentru toate anotimpurile, oferind rezistență la apă, protecție împotriva vântului și răcoare. Acest lucru este posibil și cu o singură geacă, prin adăugarea unei căptușeli impermeabile și rezistente la căldură – multistrat.

Sursă fotografie: pexels.com

Pantaloni

Cei dintre voi care ați căzut vreodată știți cât de importantă este această parte a echipamentului. În caz de accident, blugii populare nu vă vor proteja, nici pantalonii scurți.Pantalonii moto perfecti sunt rezistenți la abraziune și la impact. În cele mai multe cazuri, acestea sunt realizați din Kevlar sau din alt tip de material durabil, precum pielea naturală, cu căptușeli și protectori suplimentare.

Cizme

Acestea trebuie să fie confortabile, să protejeze picioarele nu numai de accidente, ci și de arsuri de motocicletă. Alegerea cizmelor perfecte depinde de tipul de motocicletă pe care o aveți. Indiferent de tipul materialului din care sunt realizate , piele, textil sau kevlar, orice ați alege, este important ca încălţămintea să vă protejeze glezna în caz de căzături, loviri sau atingeri accidentale ale evacuării:

  • Material – tipul de material poate oferi mai mult sau mai puțină protecție precum și o mai bună izolare împotriva frigului și umezelii. Cizmele din piele de proastă calitate pot fi mai rigide și mai incomode, la fel ca și cizmele din Kevlar sau carbon, care se remarcă prin durabilitate.
  • Rezistență și flexibilitate – este clar că durabilitatea este extrem de importantă, dar dacă cizmele nu sunt flexibile, acest lucru va împiedica confortul. Așa cum piciorul se potrivește în cizmele, așa ar trebui să se potrivească și la motocicletă, așa că este important să le probați înainte de a cumpăra cizme.
  • Protecție – minimul care ar trebui sa fie prezent în caracteristicile ghetelor sunt protecții din oțel la degete și la călcâi. Orice protecție suplimentară este în plus.
  • Tip de închidere – evitați închiderea cu șireturi care se pot încurca în piesele motocicletei. Sistemele cu fermoar și velcro sunt cele mai potrivite.

Mănuși

Mănușile sunt esențiale deoarece vă vor proteja de toate condițiile meteorologice – frig, căldură și ploaie, asigurând în același timp o prindere fermă. Majoritatea modelelor sunt din piele și au o formă ergonomică, cu panouri întărite pentru a preveni rănirea palmei și răsturnarea degetelor. Desigur, au și orificii de ventilație.
În caz de accident, prima parte a corpului care intră în contact cu pământ sunt mâinile, care încearcă să amortizeze impactul. Prin urmare, este important să alegeți mănuși de calitate care să protejeze mâinile de rănire în cazul unui accident.

Sursă fotografie: unsplash.com

Pe scurt, în funcție de nevoile dvs și de suma pe care puteți să o cheltuiți, ar fi bine să alegeți cât mai multe elemente de protecție. Uneori acest lucru nu este posibil, dar ar fi bine să nu vă zgârciți când vine vorba de securitatea dumneavoastră.

De asemenea, probați întotdeauna îmbrăcămintea și cizmele înainte să le cumpărați, deoarece confortul este foarte important.

Dacă nă vă simțiți confortabil, nu vă veți putea concentra bine pe drum. Alegeți echipamente de calitate din magazine care oferă branduri de top.

Adaugă un comentariu

Articole similare