(P) Ce inseamna anvelope eco? Ce avantaje ti-ar putea oferi?

Anvelopele reconstruite sunt mai prietenoase cu mediul decat am putea crede. Sunt fabricate in general de catre cei mai mari producatori din lume pentru a face economii consumatorilor si totodata pentru protejarea mediului inconjurator. Un alt avantaj semnificativ este acela ca anvelopele ecologice dispun de o tehnologie mai buna si posibilitatea aplicarii celui mai bun material, odata ce trebuie schimbata doar diferenta de 30% din greutate anvelopei, restul de 70% fiind structura metalica inglobata in cauciuc care inseamna in medie ca si valoare maxim 10% si, de aceea, producatorii pot oferi o calitate superioara pana in 50% din pret calculat la aderenta si numarul de kilometri rulati. Cu alte cuvinte, anvelopele eco reprezinta un castig pentru mediu, pentru sofer si pentru performanta masinii.

Ce sunt mai exact anvelopele eco?

Anvelopele eco sunt impartite in doua categorii principale si anume anvelopele fabricate cu cauciuc sintetic si cu cauciuc natural, iar a doua categorie cuprinde anvelopele reconstruite. Radburg are o experienta de peste 25 de ani in colectarea selectarea si reconstruirea anvelopelor, iar estimarile realizate demonstreaza ca anvelopele reconstruite sunt cu mult mai aderente si mult mai economice decat anvelopele standard, fara sa mai luam in calcul numarul mare de km realizati si consumul de combustibil redus. Specialistii sunt de parere ca reconstruirea anvelopelor este cea mai buna miscare ecologica, conducand la anvelopele cele mai optime in raport de calitate pret, la reducerea amprentei de carbon a vehiculelor si la performantele masinii cand vine vorba de aderenta si kilometri rulati. De la producatori de top si pana la producatori locali, colectarea anvelopelor pentru reciclare este cea mai apreciata miscare ecologica pe care a facut-o industria auto. Din ce in ce mai multi producatori renumiti vor adopta noua tehnologie, asa ca va fi un adevarat efort global pentru protejarea mediului inconjurator, pentru reducerea deseurilor si pentru conservarea resurselor naturale.

Ce avantaje prezinta anvelopele eco?

Pe langa faptul ca anvelopele reconstruite fac pentru mediu cel mai mare serviciu cu privire la consumul de petrol si stoparea poluarii la sursa in procent de minim 80%, acestea ii avantajeaza foarte mult si pe soferi prin consumul redus de combustibil realizat datorita aderentei extraordinare. In construirea anvelopelor un mare rol il are si siliciu, care ofera, de asemenea, beneficii substantiale. Componentele de siliciu raman mult mai flexibile la temperaturi scazute, facandu-le ideale pentru rezistenta redusa la rulare, cu aceeasi aderenta si rezistenta la uzura. Siliciul reduce frecarea care are loc intre suprafata drumului si suprafata anvelopei, imbunatatind astfel performanta vehiculului, prelungind durata de functionare a anvelopelor si reducand totodata emisiile de carbon cauzate de anvelopele care reactioneaza la suprafata drumului. Deoarece anvelopele eco au o aderenta mai buna la sol, asta reduce indirect si consumul de combustibil. Practic, masina nu trebuie sa mai lupte cu drumul, patineaza mai putin, ceea ce asigura si o experienta de sofat mai placuta, mai usoara si mai putin stresanta. Conform estimarilor, economia neta de combustibil este de 3-5%, ceea ce inseamna ca este posibil sa reduceti consumul de combustibil si gazele de esapament cu 3-5% pe durata medie de viata a unei masini, ceea ce inseamna economii semnificative de bani, dar si reducerea substantiala a emisiilor.

In prezent, exista o competitie globala in ceea ce priveste respectarea mediului intre toti producatorii de anvelope si din ce in ce mai multi producatori vor dezvolta anvelope ecologice mai eficiente din punct de vedere al aderentei, rezistentei la uzura si indirect a consumului de combustibil.

 

Adaugă un comentariu