(P) Cum să treceți de inspecția tehnică periodică? Ce reguli trebuie să îndepliniți?

Fiecare autovehicul ar trebui să treacă regulat prin două inspecții principale, și anume o inspecție de siguranță prin care se confirmă că vehiculul respectă toate condițiile pentru a circula pe drum și o inspecție a emisiilor, prin care se verifică acele componente ale vehiculului responsabile cu menținerea sub control a producției de gaze cu efect de seră nocive. Pe măsură ce șofați, mașina vă poate avertiza că aveți de-a face cu o problemă de siguranță. S-ar putea să simțiți că ceva nu e în regulă după felul în care simțiți volanul în mână sau după felul în care luați curbele.

Iată câteva semne că mașina are nevoie de o examinare atentă pentru a conduce în siguranță și pentru a trece de inspecția tehnică:

Probleme de suprafață

În primul rând, sistemul de iluminare de bord este proiectat pentru a vă anunța dacă vă confruntați cu unele probleme, așa că nu treceți cu vederea avertizările sale. La rândul lor, zgomotele neobișnuite, tremuratul sau scârțâitul vehiculului pot fi un alt motiv de îngrijorare. Nu treceți cu vederea nici modificările de performanță ale vehiculului. Atunci când observați că vehiculul începe să se comporte diferit, asta ar putea indica o problemă cu o componentă de siguranță. Nu uitați că inspecția de siguranță a vehiculului se axează doar pe problemele de siguranță. De exemplu, poate fi necesar să faceți un schimb de ulei. Nivelul scăzut al uleiului poate provoca unele dintre problemele de mai sus și cel mai bine este să efectuați acest serviciu cât mai curând posibil pentru a vă proteja motorul. Totuși, uleiul de motor nu este din punct de vedere tehnic o componentă de siguranță, așa că veți trece de inspecția periodică chiar dacă trebuie să faceți schimbul de ulei.

Plăcuțe de frână uzate

Frânele reprezintă o componentă esențială a siguranței vehiculului. Cel mai frecvent serviciu pe care îl solicită majoritatea deținătorilor de vehicule este înlocuirea plăcuțelor de frână. Dacă plăcuțele de frână arată semne severe de uzură, veți avea nevoie de service de înlocuire a plăcuțelor de frână pentru a trece de inspecția periodică.

Probleme de iluminare

Fie că este vorba despre o lumină de frână defectă, faruri extrem de slabe sau un bec de semnalizare ars, toți șoferii se confruntă adesea cu probleme de iluminare. Toate luminile vehiculului trebuie să funcționeze perfect pentru a trece de inspecția periodică. Totuși, soluția cea mai la îndemână este aceea de a schimba becul. De asemenea, dacă farurile sunt extrem de slabe, este posibil să aveți nevoie și de un serviciu de restaurare a farurilor. Accesați https://www.siriusmag.ro/ pentru a explora o gamă amplă de soluții de iluminare auto și kit-uri de reparații faruri.

Ștergătoarele de parbriz

În absența ștergătoarelor de parbriz, ploile abundente și ninsorile ar reprezenta un pericol uriaș. Aceste componente ale vehiculului sunt esențiale pentru a vă menține propria siguranță, dar și siguranța celorlalți participanți la trafic. Ca atare, ștergătoarele de parbriz trebuie să funcționeze eficient pentru a trece de inspecția periodică. Cel mai frecvent, șoferii depistează că lamele ștergătoarelor sunt uzate, deteriorate sau pur și simplu ineficiente. Din fericire, înlocuirea lamelor ștergătoarelor de parbriz reprezintă o soluție rapidă și ușoară, care vă ajută să treceți de inspecție și să conduceți în siguranță.

Adaugă un comentariu