(P) Echipamente horeca pentru un aranjament superb pentru masă de Crăciun și Anul Nou!

Sezonul sărbătorilor de iarnă este pentru mulți momentul ideal pentru a ne întâlni cu familia sau prietenii, într-un spirit festiv și prietenos. Ne putem imagina cu ușurință o masă mare, ce va fi frumos decorată cu tacâmuri strălucitoare, decor opulent și o mulțime de bunătăți gata de a fi degustate.

Farfuriile și alte echipamente pentru servirea mesei au o importantă crucială zi de zi, însă la zile festive, anumite aspecte ale veselei, și în deosebi designul, au o importanță și mai mare. Originea veselei datează din Evul Mediu, când farfuria nici nu exista! Erau adesea folosite scânduri sau boluri realizate din lemn. Apoi, în perioada Renașterii, omenirea a văzut apariția rafinamentului și a conceptului de „bucătărie’. Evident, monarhia franceză a influențat fără îndoială arta aranjării mesei prin bogăția de obiecte alese cu grijă și personificarea tacâmurilor, a textilelor pentru masă și a ornamentelor din aur și argint.

Din secolul al XIX-lea, revoluția industrială a răsturnat convențiile tradiționale. Vasele sunt produse rapid cu materiale mai puțin costisitoare. Din acest moment acordăm mai puțină importanță opulenței decorului meselor noastre. În secolul al XX-lea, ne vom concentra în schimb pe plăcerea de a împărtăși un moment cu familia sau prietenii în jurul unei mese aranjate cu din ce în ce mai multă creativitate și, uneori chiar, cu o notă jucăușă. În primul rând, trebuie să se potrivească cu personalitatea persoanei care aranjează masa și cu spiritul festiv pe care vrem să-l insuflăm celor dragi. Pentru a păstra o anumită armonie a locului, masa festivă trebuie să fie în concordanță cu restul decorului camerei. Ai o canapea roșie și draperii de stofă? Gândește-te la un decor cu materiale brute și naturale, precum scânduri subțiri de lemn sub farfurii și crengi de brad cu sfeșnice frumoase în centrul mesei, cu farfurii albe și roșii și tacâmuri argintii, de exemplu.

Piesa centrală trebuie să fie proporțională cu dimensiunea mesei tale, dar și adaptată formei acesteia. Cel mai simplu și mai practic lucru este să faci un decor pentru o masă rotundă sau una pătrată, pentru că poți să-ți concentrezi toate eforturile asupra centrului ei, iar toată lumea va avea același lucru în dreptul privirii. Acest decor este mai puțin recomandat pentru o masă dreptunghiulară, dar nu total respins.

Ai grijă nici să nu exagerezi, căci ar fi păcat dacă aranjamentul tău s-ar prăbuși în salată de boeuf sau dacă oaspeții tăi trebuie să treacă peste un fotoliu înainte de a ajunge la locurile lor la masă. Așa că nu supraîncărca decorul, astfel încât toată lumea să își poată lăsa paharul jos, să-și mânuiască tacâmurile și vasele într-un mod confortabil.
De asemenea, nu te angrena la decoruri fantastice dacă nu ai mai făcut asta și mai ales dacă ai puțin timp la dispoziție. Mai bine o decorare simplă, dar reușită, decât un amalgam de efecte care ar putea deranja în cele din urmă retina.

Reține, totuși, că de multe ori decorarea mesei festive va da tonul serii și va ajuta să dai o notă magică. Dacă oaspeții tăi sunt impresionați și uimiți de asta, restul serii va merge bine.

Ce elemente decorative să nu omiți? Ia în considerare că în cameră și pe masă să existe: lumini cu baterii, fructe uscate, sclipici în toate formele și culorile, în funcție de tonurile decorului tău, ramuri de copac ( mesteacăn, brad, ilis) sau chiar conuri de pin, siluete mici sau animale aurii sau din blană artificială, sfeșnice originale, globuri de Crăciun, ghirlande…și, de sigur, veselă asortată precum cea de la echipamente Sylehoreca!

Iată și câteva teme, ușor de reprodus acasă, pentru serile de Crăciun care urmează:

Tradițional

Este o tematică ușor de realizat, iar utilizarea farfuriilor roșii și negre devine accentul principal. Asociază-le cu materiale nobile precum catifea sau satin, lemn, verdeață, merișoare precum și elemente aurii sau argintii. Trebuie să creezi un impact prin texturi contrastante.

Minimalist

Pentru a respectă cultura minimalismului, este important să ai puține articole pe masă. Prin urmare, decorațiunile trebuie alese cu grijă. Pentru o notă minimalistă îți propunem o masă fără față de masă sau doar cu un napron. De asemenea, îți sugerăm să utilizezi doar una sau două culori. Pentru a adăuga elementul șic și distins, te poți juca cu elemente aurii, lumini (lumânări sau lumini LED) sau o pată de culoare, cum ar fi roșu intens de exemplu!

Ecologist

Ecologia este în centrul tuturor discuțiilor în ultimii ani. De aceea, credem că este important să menționăm și această tematică! Cumpărarea de veselă din magazinele prietenoase cu natura sau chiar second-hand ajută la evitarea consumului excesiv. Nu trebuie să îți fie frică de nepotrivire, pentru că asta dă mult dinamism și personalitate mesei.
Este o modalitate ușoară de a face ceva nou cu obiecte vechi! Pentru a-ți orna masă în mod natural, înainte ca iarnă să acopere pământul cu zăpada ei albă, mergi în pădure pentru a adună crengi și bucăți de lemn, dar și conuri de brad, numai bune de pus pe masă de Crăciun eco. De asemenea, pentru decor, poți folosi dantelă din țesături reciclate sau șervețele brodate manual și pentru ceva verde folosește plante în ghiveci!

Vintage

Un Crăciun în familie este plin de căldură! Această temă vintage, ce amintește de casă bunicii, este cea mai caldă și cea mai prietenoasă. Este posibil să se realizeze această tematică cu veselă vintage sau cu model. Folosirea unei fețe de masă din dantelă sau lână tricotată de bunica este recomandată. Îți sugerăm să alegi accesorii precum ornamente, globuri de Crăciun, lumânări mari de ceară sau bomboane de mentă.

Strălucitor

În această temă eclectică este acordată o mare importanță laturii ludice. Acum este momentul să le dai drumul imaginației și creativității. S-ar putea să fii surprins și mulțumit de rezultate. Poți să folosești mai multe culori, adăugă o mică notă florală pentru o latură șic, folosește șervețele texturate (satin, catifea) și veselă vintage și/sau farfurii și pahare disparate.

Adaugă un comentariu