PARIS LIVE: Panamera Sport Turismo Concept Study

La Salonul auto de la Paris, Porsche a prezentat conceptul Panamera Sport Turismo care propune o incursiune in modul in care producatorul din Stuttgard vede viitoarele hibride din gama sa.

Totusi, caroseria nu putea fi una conventionala preluata de la Panamera, conceptul fiind nou atat la exterior, cat si la interior. Fiind mai aproape de un break, Panamera Sport Turismo propune o caroserie spectaculoasa si un interior luxos cu patru locuri. Sistemul de propulsie este unul hibrid, compus dintre un motor termic V6 cu compresor mecanic ce dezvolta 333 CP si unul electric cu o putere de 95 CP. Puterea totala combinata este de 416 CP, iar acceleratia 0-100 km/h dureaza mai putin de 6 secunde. Consumul mediu este de 3,5 l/100 km, dar asta se datoreaza in principal acumulatorilor litiu-ion (pozitionati in spate sub podeaua portbagajului) care permit parcurgerea unor distante de pana la 30 km in mod complet electric, pana la viteze de 130 km/h. Acumulatorii pot fi incarcati de la orice priza conventionala, iar cele doua motoare pot propulsa masina fiecare separat sau impreuna pentru a realiza reprize foarte rapide.

Porsche afirma ca Panamera Sport Turismo este viziunea sa asupra hibridizarii din viitor, care poate livra la fel de multa sportivitate si placere ca un sistem de propulsie conventional.  Parerea noastra? Ne-ar place sa vedem in viitor o versiune de Panamera cu aceasta caroserie spectaculoasa.

Adaugă un comentariu