Partea frontală în stil Vizor se regăsește acum și la noul Opel Combo. Plus multe dotări high-tech.

Pe lângă designul nou al părții din față și un nou cockpit digital, noua generație a seriei de furgonete compacte Opel Combo este, de asemenea, prima din segmentul său de piață care dispune de faruri cu tehnologie Intelli-Lux LED Matrix Light. Noul Opel Combo Electric, care nu produce emisii la nivel local, oferă, ca punct major de interes, o autonomie de deplasare extinsă.

Pe lângă varianta cu propulsie electrică, noul Opel Combo este disponibil și cu motoare pe benzină și diesel, acesta din urmă oferind o transmisie automată ca alternativă la cutia de viteze manuală. Ambele versiuni de propulsie ale noului Opel Combo sunt disponibile în două lungimi, cu posibilitatea de a alege între două sau trei locuri în față. Noul Combo este oferit în plus și în varianta Crew Cab cu cinci locuri.

Directorul general Opel, Florian Huettl: „Noul Opel Combo este lider de clasă! Pe lângă talentele sale dovedite de transportator, noul Opel Combo dispune, de asemenea, de tehnologii avansate care fac munca mai sigură și mai plăcută. În plus, Combo Electric, fără emisii locale, oferă acum o autonomie mai mare – pachetul perfect pentru profesioniști.

Cu partea frontală caracteristică Mărcii – Vizor, cunoscută de la cele mai noi autovehicule de pasageri Opel, noul Opel Combo este recunoscut instantaneu. Formând o singură unitate vizuală care se întinde pe toată partea frontală a vehiculului, Vizor integrează emblema Mărcii – Blitz, cu sistemul de iluminare frontală caracteristic.

Opel Combo Electric oferă spre selectare modurile de rulare Eco, Normal și Power și poate parcurge până la 330 de kilometri cu o singură încărcare a noii sale baterii de 50 kWh (ciclu combinat WLTP), cu 50 km mai mult decât predecesorul său. Acest lucru este posibil datorită dezvoltării continue a trenului de rulare complet electric și – pentru prima dată în Combo – a unei pompe de căldură foarte eficiente, care ajută la conservarea autonomiei bateriei în condiții de temperaturi scăzute. Propulsat de cea mai nouă generație de motoare electrice cu o putere de 100 kW/136 CP și un cuplu de 270 Nm, noul Opel Combo Electric poate atinge o viteză maximă de 130 km/h. Cu un încărcător de bord de 7,4 kW standard (11 kW opțional), bateria poate fi reîncărcată la 80% din capacitate în mai puțin de 30 de minute la o stație publică de încărcare de 100 kW.

Punctul forte remarcabil al noului Opel Combo Electric rămâne capacitatea de a transporta și de a tracta încărcături grele. La fel ca predecesorul său, noua furgonetă compactă complet electrică continuă să ofere până la 4,4 metri cubi de spațiu de încărcare lider în clasa sa (la fel ca frații săi cu motor termic), în timp ce sarcina utilă de 780 kg și capacitatea de tractare de 750 kg sunt cele mai bune din clasă.

Un rol important pentru nivelul ridicat de siguranță activă specific noului Opel Combo revine sistemului Dynamic Surround Vision. Acesta cuprinde două camere video, una amplasată deasupra ușilor din spate și alta sub oglinda exterioară din partea pasagerului. Cele două imagini – a părții din spate în timpul mersului și (atunci când este activată de maneta de semnalizare) a unghiului mort lateral – sunt afișate în noua oglindă retrovizoare digitală de înaltă definiție. În comparație cu oglinzile convenționale, sistemul oferă o vizibilitate sporită, permițând șoferului să efectueze manevre mai sigure.

Arsenalul de siguranță al lui Opel Combo include o gamă extinsă de până la 18 sisteme avansate de asistare a șoferului (ADAS) – multe dintre ele standard – inclusiv asistarea inteligentă a vitezei, asistarea pentru menținerea benzii de rulare, frânarea de urgență avansată și avertizarea privind atenția șoferului. Controlul adaptiv al vitezei de croazieră este disponibil opțional.

Adaugă un comentariu

Articole similare