Parteneriat pentru mobillitate aeriană urbană între Porsche și Boeing

Porsche și Boeing au semnat un acord pentru a explora piața premium a mobilității aeriene urbane și extinderea traficului urban în spațiul aerian. Prin acest parteneriat, ambele companii își vor folosi punctele forte pentru a studia viitorul vehiculelor urbane premium de mobilitate aeriană.

În cadrul parteneriatului, companiile vor crea o echipă internațională pentru a aborda diverse aspecte ale mobilității aeriene urbane, inclusiv analiza potențialului pieței pentru vehicule premium și posibilele scenarii de utilizare.

Boeing, Porsche și Aurora Flight Sciences – o filială a Boeing – dezvoltă un concept pentru un vehicul complet electric, care decolează vertical și aterizează. Inginerii din ambele companii, precum și filialele Porsche – Porsche Engineering Services GmbH și Studio F.A. Porsche – vor implementa și testa un prototip.

Un studiu din 2018 realizat de Porsche Consulting prevede că piața mobilității aeriene urbane va crește exponențial după 2025. Studiul indică, de asemenea, că soluțiile de mobilitate aeriană urbană vor transportă pasageri mai rapid și mai eficient decât mijloacele convenționale de transport terestre, la un cost mai mic și cu o flexibilitate mai mare.

Citeşte şi:

Prima mașină zburătoare fabricată în serie poate fi comandată. Cât costă o unitate?

taguri
Adaugă un comentariu