Pe drumul spre o nouă realitate: Lancia Pu+Ra HPE Concept definește noi detalii de stil pentru viitorul mărcii italiene.

Lancia Pu+Ra HPE Concept ne face să luăm, în sfârșit, în serios intențiile grupului Stellantis de a păstra marca în portofoliul său și de a-i reda strălucirea. Nu la fel de convingător a fost conceptul Lancia Pu+Ra Zero, un fel de sculptură contemporană abstractă, dar ale cărei proporții și expresivitate dinamică au constituit puncte de plecare pentru designul noului concept Lancia Pu+Ra HPE.

Lancia Pu+Ra HPE Concept arată mai puțin SF decât conceptul Zero, dar are mai multă substanță de automobil, ca să zicem așa. În plus, designul său face legătura cu o referință majoră din istoria mărcii: coupe-ul Lancia Stratos (prima parte a anilor 70, design semnat Bertone). Oarecum SF rămân puținele specificații comunicate, probabil, cu titlu orientativ: propulsie 100% electrică, autonomie 700 km, consum sub 10 kWh/100 km, timp de încărcare de 10 minute (fără a se menționa nimic despre capacitatea bateriei și tensiunea la care funcționează grupul motopropulsor).

Cât despre stilul interior, aici a dispărut orice legătură cu esența sport-spartană cunoscută de la Lancia Stratos. Poate că e mai bine așa: Lancia Pu+Ra HPE Concept propune o manieră nouă de „mobilare' a habitaclului, în care designul adaugă funcționalității noi valențe. Componentele finisării insistă pe degajarea spațiului pentru pasageri, iar formele lor sculpturale și cromatica trimit cu gândul la un lounge modern.

În premieră, Lancia Pu+Ra HPE este echipată cu S.A.L.A., o interfață virtuală care se va găsi la noua generație Ypsilon. Prin adoptarea sistemului de operare S.A.L.A, Lancia va fi primul brand Stellantis care va adopta tehnologiile Chameleon și TAPE (Tailored Predictive Experience). Acestea centralizează funcțiile audio, de control al climatizării și de iluminare, permițând adaptarea mediului din interiorul mașinii prin apăsare unui buton urmată de comenzi vocale.

“Astăzi prezentăm Lancia Pu+Ra HPE, materializând viziunea mărcii pentru următorii 10 ani. Aceștia vor duce marca în era mobilității electrice și vor schimba modul nostru de a concepție și interacțiune cu automobilul. Începând cu noul Ypsilon, mașinile noastre vor fi inspirate de Lancia Pu+Ra HPE”, a declarat Luca Napolitano, CEO al mărcii Lancia Napolitano.

Adaugă un comentariu

Articole similare