Peste 10000 de roti la unison la „Iubim 2Roti”

Sambata, 24 mai, „Iubim 2Roti’, evenimentul dedicat promovarii mersului pe biciclete si motociclete si intergrarii acestora in siguranta in traficul cotidian, a fost marcat de o participare record.

Organizat de Asociatia Moto Free Riders cu sprijinul BMW Motorrad Romania, evenimentul a avut doua componente majore, ambele bucurandu-se de o audienta importanta. Parada vehiculelor pe doua roti a adunat in acest an, conform estimarilor Politiei Rutiere care a asigurat buna desfpsurare a proiectului, aproximativ 4000 de motociclete si 1500 biciclete.

Demersul a fost pentru constientizarea prezentei vehiculelor pe doua roti in trafic, fie ele biciclete, mopede sau motociclete, pentru recunoastere si respect reciproc care sa duca la mai multa siguranta. Participantii pe doua roti reduc aglomeratia si poluarea din orase, dar aduc un element nou  pentru soferii romani, element ce trebuie tratat cu atentie in trafic.

Parada s-a reunit la Romexpo unde a fost pregatit un program complet: de la stunt show-urile lui Narcis Roca si concertele „Runaway’, Parazitii’ si Zdob si Zdub’. Aici s-a consemnat un nou record cu peste 28000 de participanti din toata tara.

Unul dintre punctele centrale ale evenimentului a fost tombola unde au fost oferite doua premii importante: o motocicleta BMW F 800R, acelasi model cu cel folosit de Narcis Roca pentru demonstratii, si o bicicleta BMW Cruise M Bike. Biletele castigatoare au fost: 0578 pentru motocicleta si 0608 pentru bicicleta. Castigatorii au la dispozitie 7 zile sa revendice aceste premii si 30 zile pentru a intra in posesia lor. In cazul in care acestia nu isi revendica premiul in timpul anuntat, s-a efectuat o extragere suplimentara si a fost extras tichetul cu numarul 2942 pentru BMW F 800R si tichetul cu numarul 2622 pentru BMW Cruise M Bike.

Participantii au putut descoperi si gama BMW Motorrad. Au avut la dispozitie un total de 14 motociclete: S 1000R, S 1000RR, R 1200GS, R 1200GS Adventure, R nineT, F 800GS, C 650GT, R 1200RT, K 1600GT in teste organizate sub coordonarea instructorului oficial BMW Motorrad in Romania, Marius Bacila.

Asa cum a fost anuntat, evenimentul a marcat debutul unui alt vehicul pe doua roti – prima bicicleta electrica BMW: BMW Cruise E-bike. Propulsata cu sustinerea unui motor electric, BMW Cruise E-bike este un nou pas in directia mobilitatii urbane cu emisii zero. Bicicleta beneficiaza de componente de cea mai buna calitate de la parteneri de marcasi de un design elegant care poarta marca DesignworksUSA. Din aceasta saptamana aceasta poate fi achizitionata de la orice dealer sau service BMW din Romania.

Adaugă un comentariu