Peugeot 208 a bătut Porsche Taycan și Tesla Model 3 în drumul său către titlul „Mașina Anului 2020 în Europa”

În ediția de anul acesta a competiției Car Of The Year, micul Peuogeot 208 a fost desemnat câștigător!

Citește și:

Peugeot 208 a ajuns în România! Iată care sunt prețurile pentru subcompacta franceză

Noul Peugeot 2008 va avea o versiune electrică

Conceptul 508 Peugeot Sport Engineered va fi prezentat oficial la Geneva

Este oficial: Peugeot va avea o gamă de mașini sport electrice

Peugeot oprește dezvoltarea noilor tehnologii pentru motoarele diesel

Conform tradiției, înainte de startul Salonului Auto de la Geneva se acordă premium Mașina Anului în Europa. În ediția de anul acesta, Peugeot 208 a fost desemnat – de către juriul format din 60 de jurnaliști auto din 23 de țări – câștigător al competiției, fiind urmat îndeaproape de Tesla Model 3 și de Porsche Taycan. Lista celor șapte finaliști a fost completată de Renault Clio, Ford Puma, Toyota Corolla și BMW Seria 1.

În concurs au fost înscrise 35 de modele relevante pentru piața europeană, care și-au făcut debutul în cursul anului trecut. Pentru ca un model să fie inclus în competiție trebuie să fie eligibil pentru piața europeană și trebuie să aibă vânzări (estimate) de minim 5.000 de unități pe an – deci trebuie să fie model de serie. În ultimele șapte ediții, Peugeot a reușit să câștige marele premiu ECOTY de trei ori: în 2020 cu 208, în 2017 cu 3008 și în 2014 cu 308.

În România prețul de pornire pentru subcompacta franceză este de aproape 14.000 de euro. Peugeot 208 este disponibil la noi în țară în trei versiuni de motorizare – două pe benzină și una diesel. Cât despre niveluri de echipare, 208 poate fi comandat, în funcție de motorizarea aleasă, în versiunile Active, Allure și GT Line.

Adaugă un comentariu