Peugeot oprește dezvoltarea noilor tehnologii pentru motoarele diesel

Motoarele diesel sunt din ce în ce mai controversate în Europa. Astfel, Peugeot oprește dezvoltarea acestora și se concentrează pe soluțiile alternative.

Citește și:

Atenție, cresc amenzile! Cât va fi punctul de amenda din ianuarie?

5 sfaturi esențiale pentru conducerea pe timp de ceață

Carburanții își schimbă denumirile din 12 octombrie

O metodă inedită ca să scapi de punctele de penalizare de pe permis

Șoferii începători ar putea rămâne fără permis mai ușor

Porsche renunță la motoarele diesel

WTLP pune piedică vânzărilor de hibride plug-in

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

 

Într-o conferință de presă organizată la Salonul Auto de la Paris de anul acesta, directorul general Peugeot, Jean-Philippe Imparato, a declarat următoarele: ‘Compania nu va mai investi în dezvoltarea noilor tehnologii pentru motoarele diesel, acestea vor fi înlocuite mai întâi de propulsoarele cu tehnologie hibrid și mai apoi de cele 100% electrice‘.

Oficialul a mai adăugat ‘Singurul care poate opri comercializarea autoturismelor alimentate cu motorină este clientul. În acest moment, în Africa de Nord, trebuie să vindem motoare diesel. Toți cei care optează pentru un vehicul comercial ușor cu siguranță îl configurează într-o versiune cu motor diesel.

Piața este într-o continuă schimbare. În Europa, circa 40% din totalul vehiculelor vândute sunt diesel. Dar, în anii trecuți, acest procentaj se ridica la 70%.

Francezii de la Peugeot vor investi în continuare în soluțiile plug-in hibrid și susțin că acestea vor face tranziția de la motoarele alimentate cu motorină.

Soluțiile hibrid pot deveni standard pentru Peugeot în doar câteva luni dacă cererea companiilor pentru vehiculele de flotă se schimbă. În materie de costuri de întreținere, un diesel este comparabil cu o soluție de propulsie hibrid, astfel, managerii de flote se pot orienta mai ușor către soluții hibride în viitorul apropiat.

Concernul PSA nu oprește comercializarea autoturismelor echipate cu motoare diesel încă, deoarece are în ofertă autoturisme care respectă noile norme WLTP Euro 6d-Temp, dar alege să investească în noile tehnologii plug-in hibrid și 100% electric.

    tibi says:

    reclamele astea dinamice sunt extrem de enervante !

Adaugă un comentariu