Ofensivă franceză „eco”: Peugeot își axează oferta de MPV-uri pe variantele electrice ale seriilor Rifter și Traveller.

Marca Peugeot își accelerează planul de electrificare și, începând cu ianuarie 2022, în Europa, își va axa oferta de modele dedicate transportului de persoane – Peugeot Rifter și Peugeot Traveller/Expert Combi – exclusiv pe vehiculele 100% electrice.

În 2022, pentru modelul Rifter, clientii din România vor putea comanda vehicule cu motor termic (BlueHDI), dar exclusiv cu omologare N1. Profesioniștii, companiile și familiile beneficiază de cele mai bune tehnologii electrice marca Peugeot pentru a-și transporta clienții, partenerii și persoanele apropiate în cel mai mare confort, cu zero emisii de CO2, zero zgomot, zero vibrații, zero miros de combustibil și zero schimbări de trepte de viteză.

Marca Peugeot se află deja în fruntea mobilității electrice: 75% dintre vehiculele pentru pasageri și 100% dintre vehiculele comerciale ale Mărcii sunt deja disponibile cu un motor electrificat. În 2021, unu din șase autovehicule Peugeot vândute în Europa a fost un vehicul electrificat și, în noiembrie, 1 din 5 autovehicule Peugeot vândute a fost un vehicul electrificat. Acest lucru arată că marca Peugeot are oferta potrivită pentru clienții săi și că cererea de vehicule electrificate este într-o continuă creștere rapidă', a afirmat Linda Jackson, CEO al mărcii Peugeot.

Peugeot e-Rifter este disponibil în versiuni cu 5 sau 7 locuri și este echipat cu motor electric de 100 kW/136 CP și o baterie litiu-ion de 50 kWh ce oferă o autonomie de 280 km (conform ciclului WLTP).

Peugeot e-Traveller este disponibil în 3 versiuni de lungime, cu o baterie de 50 sau de 75 kWh ce alimentează motorul electric de 100 kW/136 CP, pentru a găzdui până la 9 persoane la bord într-un confort sporit, cu o autonomie de până la 330 km (cu bateria de 75 kWh, conform ciclului WLTP).

Pentru clienții care au nevoie de un vehicul mai simplu și cu o capacitate similară pentru transportul de persoane, Peugeot e-Expert face mobilitatea electrică partajată și mai accesibilă. Pentru a facilita deplasările pe distanțe mai mari, e-Expert echipat cu baterie de 50 kWh poate recupera 80% din autonomie în numai 30 de minute.

Marca Peugeot depune eforturi în vederea dezvoltării următoarei generații de vehicule electrificate: în decembrie 2021 a ieșit de pe linia de producție primul e-Expert Hydrogen echipat cu tehnologia plug-in fuel cell. Bazat pe modelul e-Expert care a fost votat International Van of the Year 2021', e-Expert Hydrogen oferă un sistem cu pile de combustie asociat cu 4 rezervoare de hidrogen și o baterie reîncărcabilă. Tehnologia pilelor de combustie permite încărcarea cu hidrogen în numai 3 minute la o stație dedicată. Autonomia vehiculului este de 400 km (conform ciclului WLTP, în curs de omologare).

Adaugă un comentariu

Articole similare