Pictorul drifturilor de mare finețe, Ken Block, a încetat din viață. Factor fatal a fost un accident, dar nu auto, ci de snowmobil.

Ken Block a părăsit lumea noastră pe 2 ianaurie la vârsta de 55 de ani. Decesul său a fost consecința unui accident de snowmobil – pentru toată lumea părea de neimaginat că autorul spectacolelor de drift de mare precizie din seria Gymkhana să-și piardă viața la volanul unui automobil, așa că destinul tragic a ales un alt instrument cu potențial letal în cazul de față.

Ken Block, aflat acasă (în Utah) pilota snowmobilul pe o urcare abruptă când partea din față a acestuia s-a ridicat. A urmat o răsturnare în cursul căreia snowmobilul a căzut peste pilot. Ken Block este cunoscut în special ca un maestru al drifturilor, dar pilotajul său viza un spectru larg de vehicule.

Evoluția tehnologiei din domeniul auto l-a inspirat pe Ken Block să încheie anul trecut un acord cu Audi pentru construcția și pilotarea mașinii Audi S1 Hoonitron, un fel de succesor al bestiei de raliuri Audi S1 Quattro. Pilotul american a filmat un videoclip cu mașina electrică germană de drift la Las Vegas.

taguri
Adaugă un comentariu