Planuri mai mari ca niciodată: trei noutăți DeLorean dintr-o lovitură la 2022 Pebble Beach Concours d’Elegance!

În prima fază a activității sale, cu mai bine de 40 de ani în urmă, oferta mărcii DeLorean a constat dintr-un singur model – iconicul coupe DMC-12. Iată-ne în 2022 martori la o revenire spectaculoasă a producătorului, care a expus nu mai puțin de trei obiecte diferite la Pebble Beach Concours d’Elegance.

Unul este sedanul sportiv DeLorean Alpha 5, urmat de versiunea DeLorean Alpha 5 Plasmatail 2024 (un fel de shootingbrake) și conceptul de offroader extrem DeLorean Omega 2040. Unii au fost surprinși să constate că niciuna dintre noutățile DeLorean nu duce mai departe tema coupe-ului GT cunoscut sub indicativul DMC-12, însă, trebuie să recunoaștem, noutățile DeLorean 2022 sunt uimitoare.

Un singur lucru din experiența anterioară a mărcii a fost dus mai departe acum: designul mașinilor DeLorean este realizat de Italdesign. În timp ce DeLorean Alpha 5 și DeLorean Alpha 5 Plasmatail 2024 par să aparțină, mai degrabă, unei singure game de modele având doar variante de caroserie diferite (Alpha 5 e mai sportiv, Alpha 5 Plasmatail e mai practic), DeLorean Omega 2040 evadează complet din orice standarde cunoscute și atacă o temă ale cărei perspective (pe fondul extinderii infrastructurii rutiere și al protejării mediului) par acum închise: tema offroad. Dar, pentru că toate noile automobile DeLorean au propulsie electrică, ar putea DeLorean Omega 2040 să fie destinat colonizării planetei Marte? Din moment ce nu are nevoie de aer ca să meargă, idea se prezintă plauzibil. Ce va zice RAR-ul marțienilor despre mașina asta, va fi o altă poveste.

Puținele precizări tehnice privitoare la DeLorean Alpha 5 conțin coeficientul aerodynamic de numai Cx=0.23, un pachet de baterii de aproximativ 100 kWh care va asigura o autonomie în jurul a 480 km și o accelerație de la 0 la 100 km/h care durează doar 3,0 s. Gabaritul este descris de lungimea de 4,995 mm, lățimea de 2,044mm wide și înălțimea de 1,370 mm. Porporții considerabile, așadar, asimilabile segmentului superior al clasei mari.

Adaugă un comentariu

Articole similare