Planuri mari la Mercedes-Benz: compania germană vrea să ajungă la vânzări anuale de 3 milioane de unităţi

Daimler AG vrea să majoreze capacitatea de producţie deoarece subsidiara sa Mercedes-Benz Cars vrea să ajungă la vânzări anuale de trei milioane de vehicule, de la 2,4 milioane anul trecut, a afirmat Markus Schaefer, membru al Board-ului grupului german.

‘Fabricile din reţeaua noastră globală de producţie funcţionează la rate ridicate de utilizare. De aceea vrem să ne extindem capacităţile de producţie, conform cererii pieţei, şi să fabricăm trei milioane de vehicule’, a declarat Markus Schaefer într-un interviu acordat săptămânalului german Automobilwoche şi preluat de reuters.com

De asemenea, va fi majorat la 40 numărul de modele Mercedes-Benz.

Până la sfârşitul deceniului, vor deveni operaţionale trei noi unităţi de producţie: modelele compact vor fi asamblate în Aguascalientes, Mexic, din trimestrul trei din 2018, va fi construită o nouă fabrică în Kecskemet, Ungaria, până la sfârşitul lui 2019 şi o a doua uzină ar putea fi construită la Beijing. Valoarea totală a acestor investiţii se ridică la trei miliarde de euro (3,7 miliarde de dolari), informează Automobilwoche.

Mercedes-Benz şi-a păstrat în 2017 titlul de cel mai mare constructor auto mondial de automobile de lux, graţie unui nou record de vânzări pentru al şaptelea an la rând.

Adaugă un comentariu