Polestar 1 – noul model lansat de divizia de performanţă Volvo

Volvo a anunţat în această vară o nouă direcţie pentru divizia de performanţă Polestar din cadrul companiei. Volvo Polestar va deveni vârful de lance al suedezilor pentru dezvoltarea autoturismelor electrice performante.

Acum asistăm la lansarea primului model produs de noua divizie: Polestar 1. Acest model este descris de companie drept un Grand Tourer Coupé cu un sistem de propulsie hibrid care dezvoltă 600 CP şi poate rula 150 km în mod pur electric.

Sistemul hibrid este compus dintr-un motor termic de 2,0 litri și 343 CP și două propulsoare electrice de 218 CP.

Polestar 1 va fi construit în fabrica de la Chengdu din China şi comenzile încep să fie preluate din luna această lună, urmând ca modelul să intre în producţie la începutul anului 2019.

Cu adevărat interesant este faptul că Polestar 1 va putea fi comandat exclusiv online şi doar cu un abonament pe 2 sau 3 ani.

“Polestar 1 este prima mașină care are noua siglă pe capotă. Un GT frumos, cu o tehnologie uimitoare ambalate în el – un început minunat pentru noul nostru brand Polestar. Toate automobilele viitoare de la Polestar vor dispune de un sistem de transmisie complet electric, oferind viziunea brandului nostru de a fi noua marca de performanta electrica independentă” a declarat CEO-ul Polestar, Thomas Ingenlath.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare