Poliția Română, în centrul unui nou scandal: Agentul agresează un șofer în vârstă

Poliția Română este din nou în centrul atenției pe Internet, din motive care afectează grav imaginea instituției. Un agent a fost filmat în timp ce agresa un șofer în vârstă, care nu reprezenta niciun pericol, în centrul Sloboziei.

Citește și

Incredibil! Iată clipul care poate fi probă în instanță despre cum suntem furați la pompă! Uită-te bine pentru că e posibil ca și tu să fi fost furat fără să știi!!!

Filmarea realizată de un trecător a fost publicată pe Facebook joi după-amiază. Potrivit acestuia, scandalul a pornit de la faptul că șoferul tras pe dreapta a refuzat să prezinte actele.

Vedem în imagini cum polițistul îl poftește pe bătrân afară din mașină, îl imobilizează și îl bruschează pe capota autospecialei, apucându-l puternic de ceafă și forțându-i capul în jos. Cu ochelarii căzuți pe asfalt și privirea uluită, șoferul pare în stare de șoc.

 

Citește și:

România, țara șoselelor blestemate! La noi mor cei mai mulți pietoni și bicicliști

Vinieta de București: Cum îi poți spune Gabrielei Firea ce crezi despre noul său proiect

De senzație! Cum poți să păcălești radarul cu o…rochie

 

Pe fundal auzim numeroși pietoni care îi critică pe polițiști pentru modul nejustificat de brutal în care gestionează situația. „Ce-ai cu el, bă?!‘, „Nu vă e rușine?‘ sau „Dă-l în judecată, dă-l în judecată!‘ sunt câteva dintre strigătele trecătorilor.

Un bărbat prezent la locul incidentului chiar înaintează înspre agentul violent, pentru a-l certa. Polițistul îl împinge înapoi, spre indignarea bărbatului, care-i dă peste mână. Opoziția îl irită și mai mult pe agent, care se ia la trântă cu protestatarul și îi pune cătușele.

Filmarea a fost distribuită de peste 1.000 de persoane, iar toate comentariile sunt critice la adresa oamenilor legii. „Vă dedic melodia celor de la Paraziții !! O meritați !!!‘, scrie un internaut, referindu-se la controversata piesă „Antimiliție’.

Așa se întâmplă când Ministerul de Interne face angajări după un curs de 3 luni. Toți derbedeii ajung polițiști. Se chinuie să scrie o amendă 40 de minute. Codul penal pentru ei este o mare necunoscută‘, comentează alt utilizator pe Facebook.

Publicată de Fanel Alexandru pe Joi, 22 august 2019

  Ștefan says:

  A ajuns Politia de ras. Orice nebun are curaj sa și bata joc de polițiști, iar needucații comentează și instiga, Am ajuns sa luam partea la deligventi, în loc sa condamnam anormalitate.

  Lucian says:

  ” delicvenți ” analfabet și apărător al unor pseudo-polițiști care nu sunt capabili sa incătușeze niște bătrâni neputincioși .

  Manuel says:

  Poliția a procedat perfect legal,împiedicarea organelor de ordine în aplicarea legii se pedepsește,la fel și neprezentarea documentelor la solicitarea organelor de poliție, punct.Ar fi îndrăznit să facă un cetățean așa ceva în fața poliției în orice țară civilizată din europa?Nu cred,și erau și arestați la ora aceasta.

  Stefan says:

  Dacă tot scrieți un articol…scrietil corect!! Polițistul ia cerut actele, domnul în cauza a refuzat, după care polițistul la invitat la politie, iar acesta a refuzat!!! Este normal sa folosească forța când nu vrei sa te legitimeze, sa dai date despre tine și mai ales sa refuzi sa mergi la politie!!! Pentru asta e politia!!! Altfel ne-am face toți dreptate pe strada ca în evul mediu!!! Când ieși sa cumperi pâine, pe lângă sacoșă îți mai iei o bata, doua cuțite și un pistol!! Cam asta încurajați dumneavoastră aici!!! Polițistul a reacționat legal din ceea ce se vede pe filmare…si dacă vreți sa știți, colegul lui a reacționat greșit!!! La lăsat sa încerce singur sa îl imobilizeze, stătea cu agenda în mana și făcea figurație pe lângă colegul lui!!! Dacă vreți ca Politia sa reacționeze altfel, atunci când parcați sau traversați neregulamentar, faceți o fapta contravențională fără importanta majora, asumațiva fapta și prezentați documentele!!! Și atunci polițistul va reacționa civilizat și unii dintre ei va vor vorbii și frumos….din păcate educația noastră a romanilor este încă la pământ…ca și busolă moralității!!!

  Mihai says:

  Politistul a procedat corect. De ce nu se spune si faptul ca cel care l-a lovit peste mana pe politist a comis o infractiune. Suntem o tara de țațe, care isi dau cu parerea. Domnul acela daca era respectabil prezenta actele, asa cum face orice om civilizat. Lucian, vad ca esti tare viteaz din spatele tastaturii.

  Titi says:

  Bine i-a facut! Un mos comunist!

  Mihai P. says:

  Probabil ca are dreptate sa il aresteze daca a incalcat legea, dar dupa cum se vede in imagini in nici un moment politistul nu actioneaza de maniera corespunzatoare. Soferul coboara din masina cand este invitat si prima reactive a politistului este una de o agresivitate exagerata.
  Daca in locul acestui sofer era un Nutu Camataru, politistul isi cerea scuze poate si pentru ca la oprit. In acest caz s-a simtit puternic si s-a exprimat ca un mascul alfa.
  Aceeasi atitudine o are si cu o a doua persoana pe care din start o bruscheaza in timp ce i se cere sa actionize de manera corecta.
  Nu stiu care e mentalitatea politiei dar ei sun platiti inclusive de batranii din imagine pe care ii agreseaza. Educatia nu se face cu forta.
  In plus cred ca nimeni nu trebuie sa stea in pozitie de drepti in fata politiei si prima data politistul trebuie sa se prezinte, sa explice motivul pentru care soferul este oprit in trafic si pe urma se trece la faza cu legitimarea, etc.
  Daca proceda de forma aceasta nu cred ca soferul ar fi refuzat sa ii prezinte documentel. Nu a avut o atitudine de interlop, nu a fost agresiv nici macar de forma verbal, e clar ca nici nu stia saracul ce se intampla.
  Cred ca acest politest ar trebui concediat suspendat imediat si concediat si ar trebui sa raspunda inclusiv penal pentru abuz in serviciu.
  Politistii nu trebuie sa fie batausi si ar trebui sa fie respectuosi in primul rand ei (respecta daca vrei sa fi respectat).

Adaugă un comentariu