Popescu și Flick povestesc pățaniile lor auto: “Am făcut febră musculară de la ambreiajul unei Lada”

Atunci când nu se află într-un studio de radio sau pe o scenă unde să prezinte vreun eveniment important, Popescu și Flick, DJ-ii de la Radio ZU, pot fi găsiți pe drumuri, în mașinile personale. Șoferi cu acte-n regulă de ani buni, cei doi au povestit pentru auto-bild.ro cele mai tari experiențe auto.

Băieți, care a fost prima voastră mașină și ce amintire aveți despre ea?
Răzvan Popescu:
A fost o Dacia 1310, zâmbetul lui Iliescu. Era gri sobolan și în fiecare zi  trăiam cu emotie că nu o să mai pornească. Iarna puneam carton în fața radiatorului și era o performanță când ajungeam la 130 km pe oră, desigur, pe autostradă.
Flick: Prima mea mașină a fost un Opel Corsa, model mai vechi. Îmi amintesc că am facut cu ea două ore de la Bucuresti la Campina (85 km) pentru că mi-a înghețat apa la ștergătoare și opream din 2 în 2 kilometri să șterg parbrizul cu o sticla de apă plată în mână.

Puteți să-mi spuneți marca și modelul celui mai bun automobil cu care ai mers vreodată?
Răzvan Popescu:
  Nu pot să spun o marcă anume, au fost mai multe mașini care m-au încântat. Range Rover Sport, Mercedes CLA, Audi Q7, Toyota RAV4. E o chestie de gusturi si de nevoi până la urmă.
Flick: De departe Porsche Carrera GT.

razvanAjungem și la polul opus. Care este însă mai slabă mașină în care v-ați etalat calitățile de șoferi?
Răzvan Popescu:
Nu stiu dacă neaparat slabă, dar foarte greu de condus mi s-a părut LADA, am făcut febră musculară la picior din cauza ambreajului care era extrem de rigid.
Flick: Am condus un Oltcit.

Există vreun automobil pe care nu l-ați condus, dar v-ar plăcea?
Răzvan Popescu:
Nu sunt genul de om care se visează conducând o anume masina. Cred că automobilul îl cumperi pentru că îți e util și îți ușurează viața.
Flick: Visez să merg cu un Lamborghini Aventador.

Călătoriți extrem de mult. Care este mai grav accident rutier în care ați fost implicați?
Răzvan Popescu:
Doamne ajută, pană acum am la activ doar tamponari si sper să rămân la cele pe care le am.
Flick: Călătoresc destul de mult prin țara, cu joburile legate de radio. Nu prea am avut incidente in trafic. Cele mai importante au fost la interval de o săptămână. Întâi, la înmormantarea bunicii mele, am plecat de la cimitir si masina mortuară cu care am condus-o pe ultimul drum, a făcut o întoarcere si mi-a infundat o portiera. 🙂 Am scos masina din service dupa 5-6 zile si pe DN1, la iesirea din București, un taxi a frânat brusc în fața mea pentru că vântul i-a ridicat capota si i-a lipit-o de parbriz. Am frânat și eu și un BMW “Ursuleț” din spatele meu (ceva masina de colectie/epocă) nu a avut frâne suficiente cât să nu intre în mine.

Care este CD-ul care nu vă lipsește din mașină?
Răzvan Popescu:
Am renuntat să mai țin CD-uri in masina, ocupa foarte mult spatiu. Abuzez de radio si de Youtube.
Flick: E un CD “home-made”. Mi-am pus pe el piese din coloana sonoră a filmelor din seria “Fast and furios”. Am scris cu marker pe el “Hip-hop road” și îl mai ascult uneori la drumuri lungi. În rest, mai pun din telefon pe repeat câte o piesă care îmi pica cu tronc.

Puteți să-mi faceți un top al celor trei opțiuni pe care le considerați a fi cele mai utile la un automobil?
Răzvan Popescu:
Senzor de parcare, auto hold și încalzirea în scaune.
Flick: Încălzire in scaune, senzori de parcare, auto-hold, distronic.

Care este scuza pe care ați spus-o polițiștilor de la circulație ca să nu vă amendeze?
Răzvan Popescu:
În general nu încerc să găsesc scuze, nu mi s-a întâmplat niciodata sa fiu oprit abuziv de politie, daca au facut-o au avut motiv, cel mai des pentru depasirea vitezei. În relatia cu politia am o atitudine civilizată si mi s-a raspuns de fiecare data cu aceeasi moneda. Nu rare au fost cazurile când m-am ales cu avertisment, deși meritam o amendă.
Flick: “Nu sunt din localitate și nu am văzut ca mai e și acolo un semafor”. Asta a fost acum 6-7 ani. A tinut pentru că și atunci, ca și acum, aveam numere de Prahova. “Am atins cu mâna din greseală claxonul”, i-am mai spus unui motociclist pentru că am claxonat coloana când s-a facut verde la semafor. A ținut si asta.

Care este automobilul în care v-ați simțit cel mai confortabil?
Răzvan Popescu:
În masina de serviciu :). Glumesc, sufăr că nu am avut niciodata masina de la munca, Confortabil pot sa spun ca m-am simtit in Range ROVER Sport
Flick: Mercedes S Classe.

14440858_602363936609156_417115509152982995_nCu toții avem și deprinderi mai puțin ortodoxe. Care este cel mai prost obicei pe care-l aveți în mașină?
Răzvan Popescu:
Când sunt în trafic scriu mesaje pe Whats App sau citesc mail-uri.
Flick: Stau mult pe telefon.

Din a câta încercare ați luat permisul?
Răzvan Popescu:
Ce întrebare e asta? Din prima 🙂
Flick: Din prima și pot să mă laud că nu l-am avut suspendat niciodată.

Obișnuiți să vă pierdeți cumpătul și să înjurați la volan?
Răzvan Popescu:
Sigur ca da. Trebuie să dau și exemple?
Flick: Da, dar doar pentru mine ca să mă descarc. Nu deschid geamul ca să mă audă ceilalți, dar îi las să-mi citească pe buze. Nu arăt însă semne obscene.

Care este regula de circulație pe care o încălcați cel mai des?
Răzvan Popescu:
Cred că mersul pe linia de tramvai, asta e prima pe care mi-o amintesc. Restul le uit imediat după ce le fac :).
Flick: La fel, mersul pe linia de tramvai (din când în când). Uneori mai depășesc viteza legală cu 10-15 km peste limită.

Articole similare