Și când ne gândeam că deja am văzut tot ce poate să ofere Porsche 935 Clubsport…

… am dat cu ochii de primul din cele 77 de unități 935 Clubsport, care a ajuns la proprietar îmbrăcat doar în fibră de carbon. O galerie foto ce nu trebuie ratată.

Citește și:

Tiriac Collection primeşte două noi modele Porsche 911 Speedster

Transporsche: acest VW T5 Bus costă cât un Porsche, dar probabil că merită banii

Porsche a cucerit multe inimi cu 935 Clubsport. Nostalgicii și-au reamintit, uitându-se la el, de legendarul Moby Dick, alergătorul de Le Mans îmbrăcat în uniformă Martini, care putea atinge 367 km/h în linia dreaptă a celebrului circuit.

Iar clienții moderni nu pot decât să aprecieze lucrătura impresionantă a designerilor și inginerilor Porsche pentru a transforma un GT2 RS în ceva și mai frumos. Detaliile tehnice majore rămân acolo: motorul boxer twin-turbo de 3,8 litri dezvoltă 700 CP, trimiși printr-o cutie PDK punții spate. Doar 77 vor fi construite, cu un preț de pornire de circa 700.000 de euro. În mod firesc, ca orice model exclusivist, s-a vândut ca pâinea caldă.

Primul exemplar fabricat a ajuns deja la proprietar, în Statele Unite ale Americii. Și, după cum se poate cu ușurință observa, nu poartă tema grafică Martini pe caroserie. De fapt, nu poartă nimic: ceea ce se vede este fibra de carbon care constituie caroseria.

Pentru a proteja prețioasa caroserie de factori deterioratori externi, aceasta a fost acoperită de un film protector instalat de Protective Film Solutions. Despre Porsche 935 Clubsport are o greutate de 1,380 de kilograme. Nu știm dacă proprietarul a renunțat la vopsea pentru că vrea ca mașina să fie mai ușoară, dacă nu i-a plăcut tema Martini, sau dacă pur și simplu a vrut să arate lumii cât de frumoasă este lucrătura cu acest material, cert este că nu va trece neobservat.

Nici nu avea cum, până la urmă este un 935. Dacă vrei un Porsche în care vrei să treci neobservat, probabil că acest T5 este cea mai bună opțiune a momentului.

Adaugă un comentariu