Porsche 935 s-a întors: iată seria limitată pregătită de nemți

Porsche 935 este un nume cu rezonanță în istoria mărcii germane, iar aniversarea a șapte decenii de existență a acesteia ne-a adus o surpriză pe cinste.

Porsche 935 a revenit în oferta mărcii germane și este tot o mașină de curse. Desigur, vorbim despre o variantă modernă a lui 935, nu despre o modernizare a unui model vechi. Este bazat pe versiunea GT2 RS a lui 911 și a trecut printr-o cură de slăbire pe bază de fibră de carbon.

Citește și:

Suferi de aceste boli? Te poate costa permisul! Iată condițiile

5 sfaturi esențiale pentru conducerea pe timp de ceață

O metodă inedită ca să scapi de punctele de penalizare de pe permis

Șoferii începători ar putea rămâne fără permis mai ușor

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

 

Designerii l-au făcut să semene cu vechiul 935/78, ultima iterare a acelui model, care a fost făcută pentru Le Mans. Sponsorul principal era Martini, de unde și schema de culori specială, iar aspectul elementelor aerodinamice i-au dat numele 'Moby Dick'. Vehiculul pregătit pentru curse cântărea 1.030 kilograme și a fost cel mai rapid model pe linia dreaptă de atunci de la Le Mans, reușind să atingă 367 km/h  cu un motor de 3.2 litri.

Noul Porsche 935 are o masă de 1.379 kilograme și se bucură de numeroase elemente din fibră de carbon, precum și de o caroserie mai lungă. Interiorul este minimalist și este pregătit special pentru competiții. O tușă retro este nuca schimbătorului de viteze, realizată din lemn laminat pentru a aminti de vechile 917.

Motorizarea boxer twin-turbo de 3.8 litri dezvoltă 700 CP și îi transmite roților printr-o transmisie PDK cu șapte trepte și două ambreiaje. Deși este făcut pentru curse, aer aer condiționat și sistem de control al stabilității, precum și un sistem de monitorizare și înregistrare a datelor importante de condus. Scaunul din dreapta este opțional.

Nu va putea fi condus pe stradă și va costa aproximativ 700.000 de euro. Doar 77 de unități vor fi vândute la nivel global, iar miliardarii care le vor cumpăra vor putea să le conducă în diferite competiții. Dacă vor alege să le conducă și nu să le țină pe post de investiții.

Adaugă un comentariu