Porsche deschide un centru de dezvoltare software în Cluj

Compania Porsche Engineering România a anunțat că deschide la Cluj-Napoca un centru de dezvoltare software în domeniul auto. Până la finalul anului, 25 de oameni vor fi lucra în centrul gândit de germani.

“Prin intermediul noii reprezentanţe din Cluj, activitatea de dezvoltare este concentrată în continuare în mod consecvent asupra autovehiculului viitorului. Clujul va contribui la susţinerea procesului de digitalizare a autovehiculului de către firma noastră”, a declarat Malte Radmann, preşedintele consiliului de administraţie al Porsche Engineering.

În vederea recrutării personalului, Porsche are în plan cooperarea cu universitățile locale, dar și participarea în cadrul târgurilor regionale de job-uri.

“România şi oraşul universitar Cluj-Napoca fac parte din categoria celor mai inovatoare regiuni în domeniul dezvoltării de software din Europa, un număr ridicat de firme din domeniul IT îşi au originea în această localitate, constatându-se existenţa unui cadru dinamic de start-up. Pentru Porsche Engineering, această situaţie reprezintă un sol fertil ideal pentru soluţiile inovatoare în domeniul dezvoltării de software în sectorul automobilelor”, a comlpetat oficialul Porsche.

Sursa Porsche via ZF

Adaugă un comentariu