Porsche Macan facelift promite, în versiunea GTS, 380 de cai-putere

Poziția dintre Macan S și Macan turbo tocmai a fost reîmprospătat cu Macan GTS, care acum vine cu și mai mulți cai-putere, plus alte mici îmbunătățiri.

Citește și:

Porsche Macan primește un nou motor biturbo

Porsche Macan facelift: Ce s-a schimbat la SUV-ul compact de la Porsche

Cel mai bine vândut model Porsche, Macan, își completează treptat gama de versiuni după ce a suferit de curând un facelift subtil. Acum a venit rândul lui Macan GTS să se prezinte în fața reflectoarelor.

Comparativ cu versiunea pre-facelift, Macan GTS dispune acum de 380 de cai-putere (cu 15 mai mult decât înainte) și 520 de Newtoni-metru (+20), proveniți de la unitatea V6 twin-turbo de 2,9 litri. Resursele sunt trimise tuturor celor patru roți prin intermediul transmisiei dublu-ambreiaj PDK.

În cifre de performanță, Macan GTS poate sprinta acum de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde (sau chiar 4,7 dacă mașina dispune și de pachetul Sport Chrono). Pentru 0-200 km/h are nevoie de doar 19,5 secunde, iar viteza maximă este de 261 km/h.

Punând accent sporit pe dinamică, Macan GTS este coborât cu 15 milimetri față de versiunea standard a modelului; suspensia pneumatică – disponibilă opțional – scade garda la sol cu încă 10 mm. Altfel, jantele de 20 de inci RS Spyder ascund discuri de frână de 360 mm pe puntea față și 330 mm pe cea din spate.

Macan GTS se remarcă estetic prin ornamente negre în partea din față, prin pragurile laterale ușor redesenate și difuzorul negru din spate, flancat de un sistem de evacuare sport. La interior primește scaun sport, piele, Alcantara și inserții din aluminiu.

Porsche Macan GTS este disponibil și în România, cu preț de pornire de 80.355 de euro.

Adaugă un comentariu