Porsche Mission E primește undă verde din partea conducerii. Vom vedea o versiune de serie

Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, Porsche a prezentat conceptul Mission E, un vehicul menit să prefigureze viitorul electric al mărcii. La acea vreme, surse apropiate companiei spuneau că nu vom vedea o versiune de serie prea curând.

Dar lucrurile au luat o turnură nouă, și la aproximativ trei luni de la debut, Porsche anunță că vom vedea un Mission E de serie în perioada următoare.

Conform oficialilor germani, Porsche va investi aproximativ 1 miliard de euro în uzina din Zuffenhausen, iar planurile includ și dezvoltarea unei linii de asamblare pentru vehiculul electric. În plus, Porsche va genera încă 1.000 de locuri de muncă.

Așa cum probabil ați intuit, această investiție vine ca urmare a scandalului Dieselgate. Nemții vor să devină “verzi” și grăbesc proiectele care vizau lansarea modelelor hibrid sau electrice.

Porsche Mission E beneficia de un sistem de propulsie 100% electric capabil să ofere 600 CP. Accelerația de la 0 la 100 km/h avea loc în 3,5 secunde, iar autonomia maximă promisă, depășea 500 de kilometri.

Detalii complete despre Porsche Mission E.