Porsche România încheie prima jumătate a anului 2017 cu o creştere a vânzărilor de 25%

Porsche România încheie prima jumătate a anului 2017 cu o creştere a vânzărilor de 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pentru toate mărcile Grupului Volkswagen, potrivit unui comunicat al companiei.

“Peste 20% dintre maşinile noi importate care sunt livrate în România fac parte din brandurile Grupului Volkswagen’, a declarat Brent Valmar, director general Porsche România.

Mărcile de volum Volkswagen şi Skoda au înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor, cu până la 50% şi, respectiv, cu 15% mai mare în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În perioada ianuarie – iunie 2017, cele mai bine vândute modele de autoturisme pentru pasageri au fost Skoda Octavia (1.766 unităţi vândute), Skoda Rapid (1.180 unităţi), Volkswagen Golf (1.000 unităţi), Polo (859 unităţi) şi Passat (808 unităţi).

Skoda Octavia continuă să conducă vânzările din acest segment, urmată la mică distanţă de Skoda Rapid şi VW Golf. VW Passat rămâne prima alegere în categoria sa şi este urmat de Skoda Superb, ambele branduri înregistrând o creştere mai rapidă decât cea a pieţei în prima jumătate a anului.

Divizia Volkswagen Autovehicule Comerciale a avut o creştere semnificativă în prima jumătate a anului, de 26% comparativ cu anul trecut. Noul model VW Crafter este deosebit de popular printre clienţii care deţin flote de maşini.

“Piaţa auto din România a suferit schimbări semnificative în acest an, printre care eliminarea taxei de poluare, care a condus la o creştere a importurilor de maşini de mâna a doua. În prima jumătate a anului, doar una din cinci maşini importate a fost nouă. Pe termen lung, această tendinţă va reconfigura industria şi va avea un impact negativ atât asupra îmbătrânirii parcului auto, cât şi asupra poluării aerului, pentru că majoritatea maşinilor de mâna a doua sunt mai vechi de 9 ani”, adaugă Brent Valmar.

Adaugă un comentariu