Campionatul Mondial de Formula E ABB FIA va avea un Safety Car cu gene sportive autentice: Porsche Taycan Turbo S.

Pe măsură ce energia electrică își face loc în motorsport, marile nume din domeniu se implică pentru a consolida imaginea sa evolutivă. În deschiderea campionatului, pe 28/29 ianuarie pe circuitul Diriyah, Porsche Taycan va fi implicat în calitate de nou Safety Car al Formulei E.

În această postură, Porsche Taycan Turbo S are o grafică deosebită a vopselei care îmbină culorile tuturor celor unsprezece echipe care concurează în campionat, precum și culorile FIA și Formula E. Designul simbolizează angajamentul tuturor celor implicați în Formula E și calea comună către viitorul curselor complet electrice. În același timp, el oferă o expresie vizuală a valorilor sociale precum diversitatea și comunitatea. Numărul 22 este o recunoaștere a performanței celor 22 de piloți care concurează în acest sezon.

Transformarea Porsche Taycan Turbo S într-un safety car a necesitat instalarea unei cuști de siguranță și a scaunelor standard pentru curse cu centuri de siguranță în șase puncte, precum și sisteme de prindere pentru luminile specifice și a Marelli Logger System. În barele de protecție au fost integrate lumini intermitente. Noul spațiu de lucru al lui Bruno Correia (Portugalia), pilotul de safety car din Formula E, a fost, de asemenea, echipat cu un stingător de incendiu și un sistem de comunicație de înaltă tehnologie. Ca rezultat, noul Safety Car îndeplinește toate cerințele ridicate ale unei serii de curse extrem de competitive, cum este Campionatul Mondial de Formula E ABB FIA.

Datorită manevrabilității și stabilității sale, precum și puterii sale de până la 560 kW (761 CP), vârful de gamă Taycan Turbo S este alegerea ideală în rolul critic de safety car în singurul Campionat Mondial de motorsport complet electric, ale cărui curse se desfășoară în inima orașelor emblematice ale lumii, inclusiv Londra, Mexico City, New York City, Berlin, Monaco și Seul. Cu Launch Control, modelul emblematic al gamei Taycan accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,8 secunde și atinge o viteză maximă de 260 km/h.

„Suntem mândri că Formula E a încredințat unui Porsche această sarcină – una care este importantă pentru siguranța piloților săi', spune Thomas Laudenbach, Vicepreședinte Porsche Motorsport. „Cu Taycan Turbo S ca safety car oficial, aducem o contribuție importantă la siguranța pe pistă și, de asemenea, subliniem importanța Formulei E pentru Porsche Motorsport. Designul distinctiv ilustrează angajamentul nostru față de viitorul de succes al acestei serii de curse inovatoare. Deși suntem rivali pe pistă, răspândim împreună acest mesaj în întreaga lume. În plus, sperăm că acest lucru ne va permite să atragem un public țintă mai tânăr, care nu este încă fan al motorsportului.'

„Formula E este încântată că Porsche Taycan Turbo S va servi ca safety car al campionatului din sezonul 8, spune Jamie Reigle, CEO Formula E. „Porsche Taycan Turbo S este vârful de gamă al vehiculelor electrificate de înaltă performanță și va lumina circuitele de curse de Formula E din întreaga lume. În proiectarea safety car-ului Formula E, Porsche a regândit funcția critică de siguranță pe pistă pentru a fi un simbol puternic al angajamentului campionatului față de un viitor electrificat și al unității concurenților din Campionatul Mondial de Formula E ABB FIA.'

Adaugă un comentariu