Porsche Taycan primește noi funcții, unele disponibile prin abonament

Prima electrică Porsche, Taycan, primește update pentru 2021, care aduce noi funcții tehnice și tehnologice. Unele pot fi accesate prin abonament.

Citește și:

Toyota promite o baterie cu care vei putea tranzita România, cu un plin

A fost creată bateria cu viață de 2 milioane de kilometri. Cine se va lăuda cu ea primul

I-au vândut un Porsche 911 cu 140.000 $, apoi și-au dat seama că au făcut o greșeală

Porsche a anunțat o serie de noutăți pentru primul său model electric, Taycan, care vor fi disponibile începând cu luna Octombrie a acestui an.

Cea mai importantă pentru toți utilizatorii ar fi capacitatea de încărcare la curent alternativ. Până acum, Taycan putea primi de la stațiile de încărcare AC curent cu până la 11 kW; odată cu noul update, Porsche Taycan poate fi încărcat la stații AC cu debit de până la 22 kW prin achiziționarea unui adaptor opțional. Altfel, Taycan se poate încărca de la stații fast-charging cu curent continuu (DC) cu până la 262 kW. Clienții însă pot limita acum debitul până la 200 kW, iar funcția Plug&Charge — prin care plata la stațiile de încărcare Ionity se face automat, pe baza unui abonament — va fi extinsă în alte 12 țări, anunță Porsche.

Apropo de abonament: clienții Porsche Taycan vor putea accesa noi funcții disponibile pe Taycan prin update-uri over-the-air. Acestea vor putea fi plătite fie integral, fie printr-un abonament lunar — car în care vor fi active cât timp și abonamentul este activ. Porsche a anunțat că la selectarea modalității de plată prin abonament, primele trei luni sunt gratuite. Noile funcții disponibile astfel sunt Active Lane Keep Assist (808 € sau 20 €/lună), InnoDrive (808 € sau 20€/lună), Porsche Intelligent Range Manager (400 € sau 11 €/lună) și Power Steering Plus (321 €).

Pe lista de noutăți pentru Porsche Taycan sunt înscrise și funcția Smartlift a suspensiei adaptive — care ridică automat garda la sol peste limitatoarele de viteză sau acolo unde este nevoie de câțiva centimetri în plus — și un nou Head-Up Display, disponibil opțional, care proiectează informații pe tot parbrizul, în câmpul vizual al șoferului.

Totodată, Porsche Taycan primește și noi șapte culori de caroserie: Mahogany Metallic, Frozenberry Metallic, Cherry Metallic, Coffee Beige Metallic, Chalk, Neptune Blue și Ice Grey Metallic. Iar versiunea Turbo S, cea mai puternică din gama Taycan, este mai rapidă în sprintul 0-200 km/h: 9,6 secunde, în loc de 9,8.

Adaugă un comentariu