A fost creată bateria cu viață de 2 milioane de kilometri. Cine se va lăuda cu ea primul

Furnizorul de baterii al Tesla a anunțat că este gata să comercializeze baterii de nouă generație, cu garanție de până la 16 ani.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

Mașinile electrice ar putea să devină în curând și mai convingătoare pentru clienții din întreaga lume, mulțumită noii generații de baterii dezvoltate de Contemporary Amperex Technology (Catl).

Oficialii Catl au anunțat că sunt pregătiți să comercializeze un produs cu o durată de viață de până la 2 milioane de kilometri (sau 16 ani). Ca să punem în context evoluția impresionantă a acestui nou design de baterie, ofertele actuale în cazul bateriilor mașinilor electrice sunt reprezentate de o garanție de până la 250.000 de kilometri sau 8 ani.

Cu toate că pe lista de clienți ai Catl se numără, pe lângă Tesla, și BMW, Daimler, Honda, Toyota, Volkswagen și Volvo, producătorul american ar putea avea întâietate în folosirea bateriilor de nouă generație, întrucât zvonuri recente arată că Tesla a contribuit la dezvoltarea acestora.

Cu toate acestea, președintele Catl a declarat — citat de BBC — că „dacă cineva face o comandă, noi suntem pregătiți să o producem (n. red. bateria)’. Prețurile sunt, însă, cu 10% mai mari decât în cazul ofertelor actuale, au menționat oficialii Catl.

Adaugă un comentariu