Într-un val de concepte derutante, Porsche Vision Gran Turismo Concept 2021 reiterează (măcar virtual) esența automobilului.

Porsche Vision Gran Turismo Concept 2021 nu este un caz singular. În ultimul timp am văzut destule mașini virtuale (destinate mediului de gaming) pe care le-am fi dorit reale și destule concept reale pe care nu suntem convinși că ne-am fi dorit să le vedem așa cum au ieșit. Acum să aruncăm o privire mai atentă la Porsche Vision Gran Turismo Concept 2021.

Spectaculosul coupe cu aer de prototip competitional „a la Le Mans' a fost generat (că fabricat nu punem spune) de Porsche în colaborare cu studioul japonez axat pe dezvoltarea jocurilor video Polyphony Digital Inc (divizie în cadrul Sony Interactive Entertainment). Varianta virtuală a lui Porsche Taycan Tutbo S, dezvoltată în 2017 în cadrul parteneriatului menționat, poate fi considerată ca un predecessor pentru Porsche Vision Gran Turismo Concept 2021, primul automobil strict digital al mărcii germane. Pentru a-l conduce, aveți nevoie de acces la jocul Gran Turismo 7.

Michael Mauer, vicepreședintele departamentului de design de la Porsche a declarat: „Un vehicul proiectat numai pentru mediul digital dă satisfacție designerilor prin posibilitatea dezvoltării rapide, fără limite sesizabile ale procesului creativ, complet degajată de exigențele producerii componentelor funcționale pentru un prototip real.' Noi vedem mașina și ne gândim că pe acolo ar trebui să fie aluminiu, titan, fibre de carbon și altele. Dacă toate piesele high-tech ale lui Porsche Vision Gran Turismo Concept ar fi trebuit să fie materializate și optimizate în condiții reale, cu siguranță că la denumire sa ar fi fost adăugat un an ulterior, nu 2021.

„Atractivitatea unui proiect Porsche vine tocmai din criteriul unui design cu tratare puristă' a menționat, la rândul său, Kazunori Yamauchi, președintele Polyphony Digital Inc. Robert Ader, vicepreședinte Porsche Marketing a adăugat că: „motorsportul, real sau virtual, este componenta definitorie pentru AND-ul mărcii noastre.' Bine punctat.

Mai zicem și noi ceva? Noi zicem că ne place foarte mult parbrizul panoramic, incluzând și zona geamurilor laterale. Nu există montant A (s-a mai văzut asta la Opel CD Concept și Saab Aero X), ceea ce înseamnă vizibilitate ideală în viraje. În plus, așteptăm cu interes imagini ale interiorului lui Porsche Vision Gran Turismo Concept 2021.

Adaugă un comentariu

Articole similare