Postarea lui Godină care a stârnit controverse! Calci întotdeauna ambreiajul înainte de a apăsa frâna? Vezi unde greșești!

vezi galeria foto

Marian Godină este foarte activ pe Facebook. În urmă cu câteva zile, cel mai celebru polițist din România a postat o propoziție care a stârnit câteva controverse printre fanii lui.


Acum două zile, Marian Godină a scris pe Facebook: Dacă întotdeauna calci ambreiajul înainte de a apăsa frâna, s-ar putea să nu fii un şofer atât de bun pe cât crezi'. Statusul a adunat sute de like-uri și zeci de comentarii, iar părerile au fost împărțite.

Un român a ajuns cu Corvette-ul pe șinele de tren | FOTO

Depinde de multe condiții și factori, dar ca să apreciezi aceasta chiar trebuie să fii un bun șofer. Ai dreptate ca sfat general', a scris un fan.

Un altul a adăugat: Pe zăpada, Mariane. Pe suprafețe alunecoase se recomandă ce spui tu mai sus. Pe carosabil normal este exact invers spre viața îndelungată a motorului. After all, nu suntem la raliu pe șosele ci doar ne deplasam'.


Detalii șocante despre MICHAEL SCHUMACHER. Cum a ajuns să arate fostul pilot de Formula 1

Adio permis în format fizic! Ce le vom arăta polițiștilor!

N-A MAI SUPORTAT și A RĂZBUNAT MII DE OAMENI! Vrei să mă dau jos la tine?'

Un fan a mai spus: Nu sunt mulți șoferi care respectă legea frână ambreiaj și nu invers'.

Care este, de fapt, realitatea?

Instructorii atrag atenția asupra faptului că frânarea corectă se face fără a călca ambreiajul și apoi frâna. Cum se procedează? Dacă ne aflăm în treapta a-3-a la o viteză de 50-55 km/h:


  •  Ridicăm piciorul de pe acceleratie și îl așezăn pe pedala de frână, apăsând cu finețe pe aceasta fara a calca ambreiajul.
  •  Când ajungem la o viteza de 35-40 km/h ridicăm piciorul de pe frână, călcam ambreiajul, introducem schimbătorul de viteză în treapta a-2-a, ridicam piciorul de pe ambreiaj, după care putem să călcăm ușor pe pedala de frână.
  •  Când autovehiculul ajunge la o viteză foarte mică (turația de ralanti a motorului în treapta a doua), se poate călca ambreiajul și ușor pedala de frână până la oprire.
  • În mod normal coborârea în frana de motor până la treapta a-2-a de viteza este suficientă, dar daca aveți polei sub roți este indicat să folosiți și treapta întâi.
  •  Foarte important este ca pe zapadă sau gheață să nu călcați concomitent pedala de ambreiaj și frâna.

Te-ai urcat băut la volan? Poți să te alegi cu dosar penal

Un șofer din Suceava a primit 15 amenzi în câteva minute

De ce e mai bine să faci plinul, decât să alimentezi de 4-5 ori?

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE