Poveste adevărată: Un bărbat a condus 72 de ani fără permis

S-au mai auzit cazuri de șoferi care au condus fără permis, mai ales în România. Sau de șoferi care au obținut permisul prin metode mai puțin ortodoxe, însă nu am auzit până acum de cineva care să fi condus chiar toată viața fără permis.

Secția de poliție din Bulwell, o suburbie a orașului Nottingham din Marea Britanie, a postat pe Facebook o fotografie cu un Mini One de culoare albastră. Din textul postării, aflăm că această mașină aparține unui bărbat născut în 1938.

Din discuția cu oamenii legii, britanicul a recunoscut că nu a avut vreodată permis și că aceasta este prima dată în toți anii săi de condus în care a fost oprit de poliție. Informația ajunge pe culmile absurdului, deoarece bărbatul a ajuns la respectabila vârstă de 84 de ani și a mărturisit că se află în spatele volanului încă de la 12 ani.

Mai mult decât atât, bătrânul a recunoscut că nu a avut niciodată asigurare de tip RCA, însă chiar și fără permis, părea că se descurcă binișor în spatele volanului, deoarece în toată cariera sa de șofer fără documente, nu a avut deloc accidente, ceea ce este în sine o realizare greu de conceput pentru orice persoană care se află pe șosele de mai mult de 70 de ani.

Totuși, deși bazele de date ale polițiștilor din Marea Britanie nu arată vreo contravenție obținută în numele șoferului, acest lucru nu ar trebui să ne surprindă, deoarece, neavând permis, este foarte posibil ca bărbatul să nu existe deloc în sistemul autorităților.

Deși fapta săvârăită este una greu de conceput, nu putem concepe ce tip de pedeapsă ar fi morală pentru o persoană de 84 de ani fără permis, care probabil conduce mai bine decât majoritatea celorlalți participanți la trafic.

La sfârșitul postării, polițiștii din Bulwell ne sfătuiesc să avem întotdeauna toate documentele în ordine, deoarece nimeni nu scapă nepedepsit, chiar și dacă pentru unii a fost nevoie de mai mult de 70 de ani.

Adaugă un comentariu