Premieră în România: o mașină electrică va participa în campionatul național de raliu

Kaufland România va susţine un echipaj cu o mașină electrică să concureze într-un campionat național de raliu, pentru prima dată în istorie.

Mașina electrică susținută de Kaufland România va concura la Campionatul Național de Viteză în Coasta Dunlop 2018, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Calendarul competițional demarează cu prima etapă ce se va desfășura pe 21 și 22 aprilie la Râșnov și se încheie pe 14 octombrie 2018.

Modelul VW Golf GTI va fi condus de către pilotul Sorin Ghișoi – campion național multiplu de raliu. Pentru a se încadra în normele tehnice impuse de competiția patronată de către FRAS, autovehiculul va trece printr-un proces de transformare urmând să fie făcută conversia motorului termic cu un motor electric performant.

Omologarea acestuia va fi obținută până la finalul lunii mai, pentru a putea concura în etapa ce se va disputa în zilele de 9-10 iunie 2018, la Poiana Brașov.

Înainte de această etapă, mașina electrică va fi ,,deschizător de drum' la etapa de raliu ce va avea loc pe 21-22 aprilie la Râșnov.

Adaugă un comentariu