Prețul carburanților din țară a scăzut sub 5 lei/litru

Prețul carburanților din țară a scăzut sub 5 lei/litru în mai multe benzinării din țară. Specialiștii se așteaptă ca prețurile să scadă în continuare. După cum probabil ați intuit, ieftinirea se datorează în urma scăderii barilului de petrol de la 100 de dolari, la 40 de dolari în doar un an.

Cea mai mare companie petrolieră care activează pe piața din România a redus în ultimele cinci zile prețurile la carburanți cu 22 de bani pentru benzină și 16 bani pentru motorină. Conform Digi24, prețurile sunt acum sub 5 lei pe litru în aproximativ 90 de stații de alimentare din țară.

Specialiștii vizează o scădere în următoarele luni, întrucât ieftinirea barilului de petrol încă nu s-a transmis în totalitate și prețurilor afișate la pompă.

„Într-o lună-două, probabil în jur de 5%, dar nu mai mult de atât. Să nu uităm că petrolul coboară de la 100 dolari pe baril, în vara anului tercut, la sub 38 ieri. Or, lucrul acesta nu s-a văzut semnificativ pe piața românească până acum’, spune brokerul Mihai Nichişoiu.

Adaugă un comentariu