Primele imagini cu noul Kia Sportage, înaintea debutului oficial de la Frankfurt

Programat să fie prezentat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt luna viitoare, noul Kia Sportage a fost dezvăluit de un site de știri auto din Coreea, care pretinde că a pus mâna pe fotografiile oficiale.

Având o siluetă tradițională de SUV, noul Kia Sportage are linii inspirate de conceput Kia KX3 prezentat în 2014. Designul a fost dezvoltat în cadrul noului centru european din Frankfurt, iar pe dedesubt se ascunde aceeași platformă tehnică utilizată și de noul Hyundai Tucson.

2016-kia-sportage-first-official-spy-shots-5

Interiorul are un layout mai aerisit, consola centrală fiind dominată de un sistem de infotainment cu ecran de mari dimensiuni. În ton cu strategia Kia de se poziționa mai sus în ierarhia premium, noul Sportage va avea finisaje îmbunătățite calitativ, mai ales că și principalii rivali (Nissan Qashqai, Honda CR-V și Ford Kuga) au făcut progrese remarcabile în acest sens.

Coreenii au anunțat deja că noul SUV va dispune de o versiune de propulsie complet nouă, cel mai probabil una full Ev, împrumutată de la modelul Soul.

2016-kia-sportage-first-official-spy-shots-4

În rest, Sportage va prelua gama de propulsoare de la Tucson, adică două unități de 1,6 litri pe benzină, cu puteri de 132 CP, respectiv 175 CP, plus alte trei diesel, de 1,7 litri și 117 CP, de 2,0 litri și 136 CP/184 CP.

Informațiile detaliate despre noul Sportage vor fi dezvăluite la Frankfurt, unde SUV-ul coreean va fi una dintre vedetele standului Kia.

Adaugă un comentariu