Update VIDEO – Primele poze cu noul model Dacia Duster

Update: Dacia testează noua generaţie Duster astfel că era inevitabilă apariţia în media şi pe internet a primelor poze şi materiale video.  În cel mai recent clip video disponibil pe internet vedem noul model Dacia Duster camuflat rulând pe drumurile publice.

 

Primele poze cu noul model Dacia Duster într-o versiune camuflată au început să circule deja pe internet. Chiar dacă suntem la un prim contact cu noul Duster știm deja că acesta se află în faza finală de testare. Duster-ul camuflat, surprins recent pe drumurile din Europa, confirma ipotezele de design din poza de mai sus.

Viitoarea generație Dacia Duster va crește în dimensiuni (4,5 metri lungime) și va adopta o platformă nouă, dar deja existentă în grupul Renault-Nissan. Aceasta va reduce masa totală a mașinii și promite o rezistență îmbunătățită. În dreptul motorizărilor, aceleași zvonuri spun că vom vedea propulsoare mai eficiente, care promit performanțe mult mai bune. O cutie automată este deja certitudine, iar garda la sol rămâne în continuare generoasă.

Clienții vor avea parte de un sistem multimedia nou, iar șoferul va beneficia de o suită de sisteme de asistență.

Dacia va prezenta noul Duster în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna acestui an.

Actuala generaţie Dacia Duster are pentru prima oară o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj. Aceasta este disponibilă exclusiv pe motorizarea diesel 1.5 dCi de 109 CP, și doar în configurația cu tracțiune față. Nu este doar prima cutie de viteze automată a lui Duster pe piața europeană (în Rusia, Duster a avut și înainte o cutie automată), ci și prima cutie de viteze cu dublu ambreiaj din istoria Dacia.

Disponibilă pe motorizarea 1.5 dCI 109 CP asociată cu sistemul Stop & Start, noua cutie de viteze automată EDC (Efficient Dual Clutch) cu dublu ambreiaj și 6 trepte reprezintă o îmbunătățire față de cutiile automate tradiționale.

În perioada ianuarie — aprilie 2017 livrările totale de autovehicule pe piaţa din România (autoturisme și vehicule comerciale) au înregistrat o creștere de 12,6 procente comparativ perioada similară din 2016. Dacia conduce în clasamentul mărcilor (autoturisme și autovehicule comerciale) cu 9.611 de unități. Dintre acestea 1.816 unități aparţin gamei Duster.

Vezi preţurile Dacia Duster valabile pentru România.

Adaugă un comentariu