Primul autobuz Mercedes-Benz Citaro din București cu un milion de kilometri

Moment festiv la Societatea de Transport București (STB): avem primul autobuz Mercedes-Benz Citaro cu un milion de kilometri.

În 2008-2009 au fost livrate la București 500 de unități Citaro C Facelift Euro 4. Dispunând de ultimele tehnologii o parte dintre acestea au fost dotate cu aer condiționat, camere de supraveghere și monitoare, marcând un nou pas pentru evoluția transportului public bucureștean.

Pe 18 martie 2020, unul dintre aceste autobuze a scris istorie, depășind pragul primului milion de kilometri. Momentul festiv a fost marcat printr-o cursă specială în timpul căreia ceasul din bord s-a resetat automat la zero.

Primul autobuz Mercedes-Benz Citaro din București cu un milion de kilometri

Fabricat în Mannheim, Germania, la 13 februarie 2008, vehiculul cu numărul de inventar 4803 și-a început serviciul pe linia 368, fiind mutat ulterior pe linia express 780, ce leagă Aeroportul Internațional „Henri Coandă’ de Gara de Nord.

Din 2019, autobuzul este repartizat pe liniile regionale, deservind locuitorii din nordul județului Ilfov care fac naveta în București.

Sursa: Asociația Metrou Ușor

 

Adaugă un comentariu