Primul exemplar Ford Focus RS a ieșit de pe linia de producție

Ford marchează astăzi un moment important. Primul exemplar a noii generații Ford Focus RS a părăsit poarta liniei de asamblare din cadrul uzinei Saarlouis, Germania.

Focus RS este unul dintre cele 12 modele pe care Ford Performance le promite până în 2020. Hothatch-ul a fost dezvoltat de o echipă de ingineri din Europa și SUA și oferă un motor de 2,3 litri EcoBoost. Acesta produce 350 CP și promite o acelerație 0 – 100 km/h în 4,7 secunde.

În plus, noul Focus RS integrează sistemul Ford Performance All Wheel Drive cu funcția Dynamic Torque Vectoring. Pentru a impresiona orice public, hothatch-ul va avea un sistem Lauch Control, dar și un mod de drift. Din luna septembrie a anului trecut, Ford a înregistrat 3.100 de comenzi pentru noul produs al Ford Performance.

Dar invazia vehiculelor de performanță nu se oprește aici. Către finalul acestui an, Ford va introduce pe linia de asamblare și supercarul Ford GT. Acesta va fi produs într-o serie limitată și promite performanțe de top.

Ford Performance Range

În plus, oficialii Ovalului Albastru se așteaptă la o creștere în dreptul modelelor de performanță. Analiștii se așteaptă să producă în 2016 aproximativ 41.000 de mașini din gama Performance pentru clienții de pe Bătrânul Continent. Anul trecut, Ford a reușit să producă pentru piața din Europa 29.000 de mașini.

„Va fi cu adevărat un an remarcabil pentru modelele Ford din gama Performance, capabile de performanțe fără precedent, echipate cu motoare sofisticate și noi tehnologii ale trenului de rulare, inclusiv noul sistem Ford Performance All Wheel Drive pentru Focus RS,’ a declarat Joe Bakaj, Vicepreședinte, Dezvoltarea Produselor, Ford Europa.

Noul Ford Focus RS – Demonstrație de forță

Adaugă un comentariu