Primul exemplar Kia EV6 a sosit în România

Cel mai nou membru al familiei vehiculelor electrice din gama Kia a sosit în România. Exemplarul Kia EV6 este dispune de echiparea GT Line și are bifată întreaga listă de dotări opționale.

Kia a tras cortina din fața noului model EV6 în luna martie. Acesta funcționează pe aceeași platformă tehnică ce stă la baza lui Ioniq 5 și, ca și în cazul noului Sportage, beneficiază de noua linie stilistică Opposite United, gândită de designerul Karim Habib.

Pentru Kia EV6 sunt disponibile două acumulatoare. Versiunea standard dispune de o baterie cu capacitatea de 58 kWh, în timp ce modelul Long Range are 77,4 kWh. Deocamdată, clienții pot opta în România doar pentru exemplarele RWD (cu tracțiune spate).

Cea mai accesibilă Kia EV6 vine cu un acumulator de 58 kWh și echiparea AIR. Aceasta pornește de la 47.993 de euro. Echiparea de mijloc poartă denumirea de EARTH și este disponibilă de la 49.022 de euro, în timp ce modelul GT Line pleacă de la 51.515 euro. Toate aceste echipări sunt disponibile și cu acumulatorul de 77,4 kWh pentru care Kia percepe o taxă suplimentară de aproximativ 4.000 de euro.

Cei care doresc un model cu tracțiune integrală (AWD) vor mai avea de așteptat. Vârful de gamă, Kia EV6 GT, promite 585 CP și o accelerație 0-100 km/h în doar 3,5 secunde.

Foto: Facebook/Kia Romania

Adaugă un comentariu