Primul exemplar Tesla Model 3 a părăsit linia de ansamblare

Proprietarul Tesla, Elon Mask, a anunţat pe Twitter că primul exmplar Tesla Model 3 a fost produs la fabrica din Fremont.

Tesla Model 3 a ajuns pe linia de asamblare în luna iulie a acestui an. Mai întâi, Tesla Inc va produce doar versiunile cu tracțiune spate. Mai apoi, producătorul american va porni asamblarea versiunilor cu tracțiune integrală, iar în maximum un an, pe linie o să ajungă și variantele de performanță.

Elon Musk spune că acestea din urmă nu vor fi mai rapide decât Model S, semn că actualii posesori pot sta liniștiți. De asemenea, oficialul Tesla spune că interiorul lui Model 3 va integra un singur ecran. Acesta va oferi atât informații esențiale în ceea ce privește șofatul și statusul sistemelor, dar va proiecta și intefața sistemului de infotainment.

Tesla Model 3 poate accelera de la 0 la 100 km/h sub 6 secunde și va avea o autonomie de 345 km. Interiorul lui Model 3 va integra un singur ecran. Acesta va oferi atât informații esențiale în ceea ce privește șofatul și statusul sistemelor, dar va proiecta și interfața sistemului de infotainment. Tesla 3 va fi dotată și cu sistemul Autopilot.

Producția Tesla Model 3 a început în luna iulie 2017. Prețul anunțat de companie pentru piața din SUA este de 35.000 dolari

O nouă fabrică

La adunarea acționarilor companiei din luna iunie 2017 Elon Musk  a anunțat că fabrica Tesla din Fremont și-a atins potențialul maxim de producție. Liniile de producție sunt ocupate la maxim de unitățile Model S, Model X și viitorul Model 3 va fi produs tot la Fremont.

Anunțul CEO-ului Tesla Elon Musk readuce în actualitate declarațiile fostului ministrul al Economiei, Costin Borc din aprilie 2016 despre posibilitatea ca celebra companie americană specializată în producția autoturismelor electrice să deschidă o fabrică în România.

Adaugă un comentariu