Primul semestru din 2022 a adus vânzări slabe în Europa pentru producătorii auto

Un studiu efectuat de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile arată o scădere pronunțată a vânzărilor autoturismelor noi în Uniunea Europeană. Dacă este să luăm în calcul doar luna iunie, aceasta s-a dovedit a fi cea mai slabă lună de vară pentru vânzările auto europene din ultimii 26 de ani. 

În primele șase luni ale anului s-au înmatriculat 4,6 milioane de autoturisme noi la nivelul întregii Uniuni Europene. Pentru comparație, în aceeași perioadă a anului trecut s-au comercializat 5,36 de milioane de mașini. Unele dintre cele mai afectate piețe au fost cele din Germania (-11%), Austria (-19%), Italia (-23%) ajungând până la o scădere de 25 de procente înregistrată în Lituania.

Din fericire, piața locală se poate lăuda cu o creștere, deși volumul înregistrat de România la nivelul Uniunii Europene reprezintă doar 1,3 % din total. La noi au fost înmatriculate 58.000 de mașini noi de la începutul anului, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut s-au înmatriculat doar 47.000 de autoturisme noi.

În ceea ce privește cota de piață a mărcilor auto, Grupul Volkswagen se află pe prima poziție cu 10,6%, Toyota pe locul doi cu 6,9%, în timp ce PSA a înregistrat 6,4% din vânzări. Dacia stă foarte bine la acest capitol, deoarece într-un singur an și-a crescut cota de piața de la 3,4% la 4,6%.

 

Sursa: Hotnews.ro

Adaugă un comentariu