Primul SUV german de clasa mica: Opel Mokka

Cu doua luni înaintea premierei internaţionale care va avea loc la Salonul Auto de la Geneva pe 6 martie 2012, Opel publica primele fotografii cu noul SUV sub-compact, Opel Mokka.

Puterea este asigurata de trei motoare eficiente, toate transmisiile manuale fiind echipate cu sistemul economic Start/Stop de la Opel. Oferta de motorizari pe benzina include un motor cu aspiratie naturala cu cilindree de 1,6 litri si putere de 85 kW/115 cp, precum si o varianta turbo de 1,4 l cu o putere de 103 kW/140 cp si un cuplu de 200 Nm.  In ceea ce priveste propulsia diesel, este disponibil un motor turbo diesel 1.7 CDTI cu o putere de 93 kw/130 cp si un cuplu de 300 Nm.  Atat varianta 1.4 Turbo, cat si cea de 1.7 CDTI pot fi combinate fie cu o transmisie manuala, fie cu o transmisie automata, ambele cu sase trepte de viteza.

Modelul Mokka aduce noi tehnologii revolutionare in cadrul segmentului B de autovehicule SUV, cum ar fi o gama de sisteme de asistenta pentru sofer ce se bazeaza pe camera video frontala Opel Eye, precum si o camera video de marsarier. In plus, Mokka este prevazut cu scaune ergonomice care au fost certificate de AGR – organizatia germana de experti in sanatatea spatelui „Aktion Gesunder Rucken e.V.”

Denumirea sa a avut ca sursa de inspiratie boabele de cafea rotunde si mici din soiul Arabica.  Bauturile din extract de boabe de cafea Mocca sunt sofisticate si rafinate, de calitate superioara si pline de energie. Modelul Opel Mokka va fi disponibil in cadrul reprezentantelor Opel la sfarsitul anului 2012.

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Articole similare