Frankfurt – Jaguar C-X17

UPDATE

Jaguar a prezentat prima poza oficiala a conceptului C-X17

 

——-

Peste cateva zile, la Salonul de la Frankfurt, Jaguar va prezenta in premiera primul concept de SUV pentru marca britanica.

Numit C-X17, conceptul ce va fi prezentat la Frankfurt are alura unui SUV. Jaguar nu spune insa nimic despre industrializarea proiectului, declarand ca este vorba doar de un studiu care prezinta noua platforma modulara a marcii realizata din aluminiu.

Jaguar subliniaza ca a prezentat aceasta platforma pe structura unui SUV doar pentru a demonstra versatilitatea noii platforme pe care pot fi construite modele din segmente foarte diferite.

Desi Jaguar nu da deocamdata mai multe detalii, este evident ca un SUV sportiv orientat spre dinamica pe asfalt (Range Rover si Range Rover Sport sunt regii off-road-ului) s-ar potrivi perfect in gama de modele.

Iar Jaguar are tot ce ii trebuie pentru acest SUV: tractiunea integrala de la XJ, motoarele diesel de 2,2 litri si 3 litri si motoarele V6 supralimentate pe benzina, plus noua transmisie cu 9 trepte de la Evoque.

Din informatiile noastre, Jaguar va produce in serie un SUV sportiv avand in acest moment in lucru doua modele: acest SUV si o limuzina de clasa medie plasata sub XF, concurenta cu BMW Seria 3, nume de cod X760.

Adaugă un comentariu