Primul vehicul cu drona atasata. Concept spectaculos al celor de la Renault.

La Salonul Auto de la Delhi, Renault a prezentat un concept pe cat de spectaculos, pe atat de futuristic. Conceptul KWID este un vehicul recreational si vrea sa arate determinarea francezilor de a fi cat mai bine reprezentati pe piata din India, anumite elemente ale designului fiind realizate chiar in centrul de design Renault din India. KWID este un automobil care, prin proportiile si dimensiunile sale, se pozitioneaza foarte aproape de conceptul de buggy. Desi pare sa propune caracteristici de off-road, tractiunea este realizata doar de rotile fata.

Foarte original este faptul ca acest concept integreaza o drona proprie, care poate fi controlata de la tableta ce tine loc de bord la interior in scopul de a cerceta cat de aglomerat este traficul din fata sau de a fotografia imprejurimile. Drona are si un mod automat in care ruta de zbor poate fi programata, dar si unul manual in care controlul este total.

KWID este conceput pentru a putea fi cu usurinta transformat intr-un vehicul electric, dar pentru moment este propulsat de noul motor TCe de 1,2 litri, corelat cu o cutie cu dublu ambreiaj EDC.

Adaugă un comentariu