Probele pentru examenul de conducere vor fi înregistrate video

Codul Rutier se modifica şi de vineri se aplică noi reguli care schimbă modul de desfășurare al examenului auto. Proba teoretică și proba practică a examenului pentru obținerea permisului auto vor fi înregistrate video, conform unor modificări la Codul rutier ce se vor aplica începând de vineri.

Măsura, ce a fost stabilită de Guvern cu un an în urmă prin Ordonanța de urgență nr. 41/2016, are drept scop asigurarea și verificarea legalității examenului de permis auto, conform informaţiilor furnizate de Avocatnet.ro.

Astfel, începând de vineri, proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului auto va fi înregistrată video, iar proba practică va fi înregistrată audio-video. Această schimbare era necesară în condițiile în care se dorește asigurarea și verificarea legalității examenului auto.

Şi Ministerul Afacerilor Interne a operat mai multe modificări care vizează procedura de obţinere a permisului de conducere.

În primul rând programarea candidaţilor pentru examene se poate efectua, de acum, de către şcolile de conducători auto, prin utilizarea unei aplicaţii informatice puse la dispoziţie gratuit de către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V.) pe bază de protocol.

O altă schimbare vizează susţinerea probei teoretice: candidaţii vor susţine proba în ziua înregistrării dosarului de examinare în aplicaţia informatică, altfel bonul de ordine îşi va pierde valabilitatea.

Adaugă un comentariu