Problema de sănătate care te împiedică să iei carnetul

Cetățenii care suferă de o această problemă de sănătate nu vor mai putea obține permisul de conducere la fel de ușor ca până acum, una dintre condiții fiind modificarea propriei mașini pentru a compensa deficitul respectiv.

Un nou Ordin al Ministerului Sănătății impune o serie de restricții persoanelor cu deficiențe de auz care intenționează să obțină sau să își reînnoiască permisul de conducere. Acestea nu vor primi dreptul de a conduce decât dacă își modifică mașina. În plus, persoanele cu deficiențe de auz au primit interdicția de a conduce autovehicule din anumite categorii.

Noile prevederi sunt incluse în Ordinul Ministerului Sănătății nr. 1049/2019, care a fost publicat marți în Monitorul Oficial și care deja a intrat în vigoare.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

 Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Potrivit acestui text, persoanele cu deficiențe mari de auz pot conduce mașini sau motociclete doar dacă le modifică, în sensul dotării acestora cu oglinzi mai mari decât cele standard, decât cele „din fabrică’.

Solicitanții care prezintă hipoacuzie profundă bilaterală care nu poate fi corectată la nicio ureche pot fi încadrați doar în grupa 1 dacă vehiculul dispune de oglinzi mai mari‘, se arată în Ordinul Ministerului Sănătății.

„Grupa 1′ se referă la șoferii al căror permis de conducere se încadrează în grupa A, A1, A2, AM, B, B1 și/sau BE, potrivit clasificării listate în Ordinul MS nr. 1.162/2010. Practic, cetățenii cu deficiențe mari de auz la ambele urechi nu pot conduce decât motociclete și autoturisme.

 

Sursa: avocatnet.ro / Sursa foto: State Farm, via Flickr

Adaugă un comentariu