Programul Rabla 2021 a debutat și are o nouă regulă-cheie!

Programul Rabla 2021 va demara în data de 26 aprilie, anunță ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna.

Bugetul AFM va fi votat în ședința de Guvern din 21 aprilie, iar Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor are obligația de a respecta un termen legal de cinci zile de la momentul aprobării bugetului respectiv până la demararea programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.

Programul Rabla 2021: prima de casare a fost majorată!

Față de 2020, Programul Rabla are un buget dublu pentru mașinile electrice. Scopul dublării bugetului pentru această categorie de automobile a fost alinierea la tendințele internaționale și permiterea unui număr cât mai mare de români să beneficieze de subvenție pentru a putea achiziționa asemenea modele.

În cadrul conferinței organizate la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, ministrul Tanczos Barna a anunțat și o nouă regulă introdusă pentru Programul Rabla Clasic. Aceasta exista deja pentru programul Rabla Plus, dar acum vizează toate achizițiile făcute prin intermediul acestui program.

Programul Rabla 2021: când începe, cât de mare este bonusul și care sunt condițiile?

Noua regulă a Programului Rabla Clasic este de a le interzice celor care cumpără o mașină prin acest proiect și beneficiază de o subvenție de la stat să vândă autoturismul timp de un an. Ministrul Tanczos Barna a explicat că măsura are rolul de a evita situațiile în care o persoană sau o societate achiziționează una sau mai multe autoturisme prin acest program și primește subvenția de la stat, iar apoi vinde vehiculul respectiv la scurtă vreme de la dobândirea acestuia.

Ministrul a completat explicația cu mențiunea că au fost remarcate anumite încercări de a exporta unele mașini care au fost cumpărate prin Programul Rabla Clasic, acest lucru nefiind posibil pentru cele achiziționate prin programul Rabla Plus. Măsura nu ar trebui să afecteze niciun client de bună-credință al acestui program guvernamental.

Programul Rabla Moto: cum funcționează și ce poți să îți cumperi

Via Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Adaugă un comentariu