Programul Rabla incepe anul acesta la 1 Aprilie

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a anuntat ca Programul Rabla ar putea incepe anul acesta chiar de 1 Aprilie. Pacaleala sau nu, modul de desfasurare s-a schimbat fata de ceilalti ani, dupa cum anuntam si dupa punerea in discutie publica a proiectului. 

Anul acesta, cei care vor dori sa isi caseze masina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achizitia unui autoturism nou se vor pezenta direct la dealerul auto de la care sunt interesati sa cumpere si se vor inscrie, urmand ca apoi sa mearga la un colector pentru casare, la Politie pentru radierea autovehiculului si sa revina la dealer pentru a incheia contractul de vanzare – cumparare.

Cei care vor sa isi caseze vechea masina, dar nu si sa cumpere o masina noua, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, cu care trebuie sa mearga la dealer. Astfel, atunci cand va fi eliberat tichetul electronic, acesta va fi pe numele celui care cumpara autoturismu. In felul acesta, chiar daca cedarea dreptului asupra tichetului se face initial contra unei sume de bani, o tranzactionare ulterioara nu mai este posibila, ceea ce elimina piata neagra a tichetelor Rabla.

Dupa inscrierea la dealer, solicitantul va avea la dispozitie 30 de zile pentru casarea si radierea masinii vechi si pentru achizitia celei noi. Daca nu sunt respectate conditiile desfasurarii programului, tichetul electronic se intoarce in baza nationala si poate fi extras de un alt comerciant.

Administratia Fondului pentru Mediu va aloca un numar de 20.000 de tichete, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice. Anul trecut, in cadrul programului Rabla au fost alocate 23.000 de tichete, dintre care 20.000 pentru persoane fizice si 3.000 pentru firme si institutii publice. Dintre acestea, au fost valorificate 13.385 prin cumpararea de masini noi.

 

Adaugă un comentariu